Iannone bi lahko izpustil tudi dirko v Avstraliji

Avtor prispevka: , objavljeno 15. oktobra 2016 .

Športni direktor Ducatija, Pablo Ciabatti je potrdil, da bi se odsotnost Andree Iannoneja lahko zavlekla še dlje, saj Italijan še vedno čuti bolečine po poškodbi vretenc v Misanu. Iannone je že izpustil zadnji dve dirki, izpustil pa bo tudi jutrišnjo dirko v Motegiju. Sprva je bilo pričakovano, da se bo Italijan vrnil prej, toda pri Ducatiju ne želijo tvegati. “Andrea še vedno čuti bolečine in ne želimo pritiskati nanj,” je dejal Ciabatti. “Radi bi, da se vrne, ko bo stoodstotno pripravljen.”

Najverjetneje je, da bo Iannone odpotoval v Avstralijo, kjer bo v petek odpeljal nekaj krogov na prostih treningih okrog steze Phillip Island, s čimer bo ocenil ali lahko nadaljuje z dirkanjem. Če to ne bo mogoče, se sicer kot malo verjetna možnost za zamenjavo ponuja Casey Stoner, ki je sicer zavrnil možnost, da bi za Ducati dirkal v Motegiju. Toda Avstralca bi lahko premamil nastop pred domačimi gledalci in navijači.

V Motegiju Iannoneja nadomešča Hector Barbera, ki je začasno napredoval iz poltovarniškega moštva Avintia, v Misanu in Aragonu pa ga je nadomeščal testni dirkač moštva, Michele Pirro, ki je te dni v Valenciji testiral Ducatijev dirkalnik za prihodnjo sezono. Pirro bo prihodnji konec tedna, ko je na sporedu dirka za VN Avstralije, lahko sedel na Iannonejev motor, če bo to potrebno.

Foto: Ducati

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish