Hyundai poskrbel za senzacijo!

Avtor prispevka: , objavljeno 24. avgusta 2014 .

Moštvu Hyundai se dve hitrostni preizkušnji pred koncem na reliju Nemčija obeta dvojna zmaga, potem ko sta vodstvo iz rok po kaotičnem nedeljskem dopoldnevu izpustila Jari-Matti Latvala in Kris Meeke.

Latvala je pred začetkom nedeljskega dela nemškega relija vodil, potem pa že na prvi HP dneva raztreščil svoj dirkalnik. Vodstvo je tako prevzel Meeke, ki je preizkušnjo odpeljal najhitreje in povečal svojo prednost pred Hyundaijevim dirkačem Thierryem Neuvillom na 8.4 sekunde.

Toda spolzka proga je poskrbela za še en preobrat. Meeke je s svojim Citroenom DS3 trčil v zid po le nekaj sto metrih naslednje preizkušnje in vodilno mesto prepustil Neuvillu, ki mora varno prevoziti le še dve preizkušnji do cilja relija, s čimer bo korejskemu proizvjalacu pridirkal prvo zmago v svetovnemu reli prvenstvu WRC.

Hyundaju se pravzaprav obeta kar dvojna zmaga, saj je na drugem mestu trenutno uvrščen Neuvillov moštveni kolega Dani Sordo.

Tretje mesto zaenkrat drži edini preostali dirkač Volkswagna, Andreas Mikkelsen, ki se je v boju s Sordom izgubil še nekaj časa, ko se je zavrtel prav na istem mestu, kot je Latvala zletel s steze. Norvežan zdaj za drugim mestom zaostaja 20 sekund, za njim pa svojo prvo uvrstitev na stopničke z zaostankom 8.5 sekunde čaka Elfyn Evans s Fordom.

Robertu Kubici se je nasmihalo deseto mesto, a je Poljak moral odstopiti, potem ko se mu je mpokvaril menjalnik.

Foto: Hyundai Motorsport

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish