HYUNDAI in KIA predstavila novo PLATFORMO za ELEKTRIČNA VOZILA

Avtor prispevka: , objavljeno 3. decembra 2020 .

Platforma, razkrita na spletnem dogodku E-GMP Digital Discovery, bo služila kot osnova za naslednjo generacijo električnih vozil znamk Kia, Genesis in Hyundai. Od leta 2021 bo E-GMP osnova za nova baterijska električna vozila (BEV), ko bo med drugim predstavljen model Kia CV in še nekaj ostalih modelov tega koncerna.

Platforma E-GMP, narejen izključno za baterijska električna vozila, nudi različne prednosti v primerjavi z obstoječimi platformami, ki so namenjene vgradnji motorjev z notranjim izgorevanjem. Prednosti vključujejo izboljšane zmogljivosti, boljšo vozno dinamiko, daljši doseg ter več prostora za potnike in njihovo prtljago.

“E-GMP je tehnološka prelomnica za prihodnjo dobo EV-jev in označuje prihod naslednje generacije električnih modelov naše avtomobilske skupine. To je vrhunec dolgoletnih prizadevanj na področju raziskav in razvoja, ki prinaša najnovejše tehnologije,” je povedal Fayez Abdul Rahman, višji podpredsednik razvoja in vodja centra za razvoj zasnove vozil skupine Hyundai-Kia.

E-GMP z modularizacijo in standardizacijo poenostavlja proizvodnjo, saj dovoljuje hiter in prilagodljiv razvoj modelov, temelječih na zasnovi, ki se lahko uporablja pri večini avtomobilskih razredov, kot so npr. limuzine in športni terenci različnih velikosti. Visoko zmogljivi model bo lahko od 0 do 100 km/h pospešil v manj kot 3,5 sekunde, njegova največja hitrost pa bo kar 260 km/h.

Skupina Hyundai-Kia bo kot prva na svetu ob prihodu platforme E-GMP vpeljala sistem hitrega polnjenja z več napetostmi, saj omogoča uporabo polnilnic z napetostjo 800 V in 400 V brez uporabe dodatnih komponent ali adapterjev.

Platforma E-GMP bo koncernu Hyundai-Kia pomagala pri uresničitvi načrtov, da do leta 2025 predstavi kar 23 modelov BEV in po svetu skupno proda več kot 1 milijon baterijskih električnih vozil.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj