Humarju štartna številka 1 in nov sovoznik

Avtor prispevka: , objavljeno 27. maja 2015 .

Aleks Humar bo na tradicionalnem reliju Saturnus-Velenje vozil s štartno številko 1, na njegovem sovozniškem sedežu pa bo prvič sedel Enej Ložnar. Poleg rezultatskega izplena si Idrijčan želi tudi novega napredka pri tehničnem spoznavanju dirkalnega avtomobila.

Po zelo spodbudnem nastopu na reliju v Opatiji na Hrvaškem se slovenski državni prvak v reliju Aleks Humar konec tedna podaja na tradicionalni reli Saturnus. Ta se je letos združil z relijem v Velenju, na obeh pa je hitri Idrijčan v preteklosti že zmagoval. Tokratni reli bo še posebej zanimiv, saj bodo skoraj vse hitrostne preizkušnje izpeljane le v soboto. Izjema bo le krajši petkov večerni uvod, nato pa v soboto sledi približno 150 dirkaških kilometrov.
Humar bo na reliju še najprej spoznaval svoj novi dirkalni avtomobil renault clio R3T, pri katerem je prav na omenjenem reliju na Hrvaškem uspel najti nastavitve podvozja, ki so na eni strani zmanjšale nepredvidljivost zadka in posledično Humarju povečale samozavest za volanom.

Novost tokratnega relija bo tudi nov sovoznik Enej Ložnar, saj je Florjan Rus tokrat službeno zadržan in bo moral vroči sovozniški sedež za en reli prepustiti Ložnarju.
»Res je, kar veliko je novosti. Poleg novega sovoznika me čaka tudi spoznavanje pretežno novih hitrostnih preizkušenj. Sobotni del relija bo zagotovo naporen in nepredvidljiv. Rad bi še naprej vozil tako kot v zaključku relija v Opatiji, kjer sem bil prvič letos zadovoljen z obnašanjem avtomobila in posledično tudi mojo vožnjo. Nastavitve bodo tokrat sicer nekoliko drugačne in upam na pozitiven razplet. Za dober rezultat bo predvsem treba voziti enakomerno prek celega relija, saj bo urnik tekmovanja v soboto zelo natrpan,« je pred relijem povedal Aleks Humar.