Humarju napet obračun v Mariboru

Avtor prispevka: , objavljeno 6. julija 2014 .

Aktualni državni prvak v reliju Aleks Humar je v letošnjem slovenskem prvenstvu še neporažen. V Mariboru je po tesnem obračunu dobil tudi četrto dirko sezone, a njegova prednost po 88 kilometrih dirkanja je bila le 1,4 sekunde.

 

Prva letošnja zmaga v skupni razvrstitvi

Aleks Humar in Florjan Rus (renault clio R3) sta letos dobila že tri relije za državno prvenstvo, a na njih sta morala priznati premoč tujim posadkam v bistveno zmogljivejših in štirikolesno gnanih avtomobilih. V Mariboru pa sta aktualna državna prvaka prvič letos slavila tudi v skupni razvrstitvi. Veselja po njej nista skrivala, saj je zmaga za 1,4 sekunde že sama namigovala, kako adrenalinski so bili zadnji kilometri napetega relija.

 

Že tako dramatičen zaključek relija, ko je imel Humar dve hitrostni preizkušnji pred ciljem prednost 1,7 sekunde, je namreč popestril dež. Odločitev pri izbiri gum je bila podobna pravi ruleti, enako pa velja tudi za vožnjo z gumami za suho progo po mokrem asfaltu v zaledju Maribora.

 

Humarja in Rusa je na predzadnji preizkušnji tudi odneslo s ceste, rahlo sta poškodovala bok svojega avtomobila, a prišla kar do 10,9 sekunde naskoka pred Peljhanom. Na zadnji preizkušnji je nato njuna prednost splahnela na končne 1,4 sekunde.

 

Če bi zadnje kilometre mariborskega relija povezali z nogometnim svetovnim prvenstvom v Braziliji, bi obračun Humarja in Peljhana lahko označili za prave dirkaške “enajstmetrovke”.

 

Aleks Humar:

“Zelo lep reli, resnično sem užival v boju s Peljhanom. Cel dan sva se borila za vsako sekundo, ves čas sem moral biti popolnoma zbran in se izogibati tudi najmanjšim napakam. V zaključku relija bi skoraj zapravil zmago. Ker je bil Peljhan veliko počasnejši, sem mislil, da ima slabšo izbiro gum, zato sem tudi sam na zadnji HP spustil hitrost in vozil dokaj varno. Nisem vedel, da ima Peljhan dejansko precej primernejše gume za dež na zadnji preizkušnji. Glavno, da se je izšlo in da se je ta lep obračun končal v korist mene in sovoznika Florjana Rusa.”

 

Visoke temperature vplivajo na tehniko dirkalnika in še povečajo obremenitve na ključne vitalne dele

Že tradicionalno je reli Maribor potekal pri zelo visokih temperaturah, ki kljub krajši dolžini relija od tekmovalnih posadk in avtomobilov zahtevajo velike napore. Ko temperatura v okolici preseže 30 stopinj Celzija, žgoče sonce notranjost dirkalnih avtomobilov, ki nimajo izolacije, še izdatneje segreje. Temperatura se v notranjosti dvigne vsaj do 50 stopinj Celzija, temperatura olja in vode se približa stotim stopinjam, samo na eni hitrostnih preizkušnji se zaradi segrevanja gum njihov tlak poveča z okrog 1,8 na 2,7 bara.

 

“Prav zaradi segrevanja poskušamo podvozje dirkalnika nastaviti tako, da zadek nekoliko bolj drsi in s tem razbremenimo sprednja kolesa. Ta se počasneje obrabijo. Med preizkušnjo v notranjost avtomobila skozi odprtino na strehi piha veter, razbeljeno notranjost pa z Aleksom čutiva takoj, ko se po ustaviva po cilju v časovni kontroli. Tam se dobesedno ulije iz naju, roke imava takoj potne,” je pogoje poletnega avtomobilskega dirkanja opisal Humarjev sovoznik Florjan Rus.