Humarjeve zmage se začnejo v domači delavnici

Avtor prispevka: , objavljeno 9. oktobra 2014 .

Državni prvak v reliju Aleks Humar je tudi sam svoj mojster. V majhni delavnici na Slapu ob Idrijci, le streljaj od svoje elektrarne, je lani sestavil dirkalnega renault clia R3, pred reliji državnega prvenstva ga tudi sam pripravi na nove brezkompromisne boje na ovinkih. “Vsaka zmaga se začne v domači delavnici,” pravi izkušeni dirkač iz Idrije.

Časa za popravke na dirkalniku na prizorišču relija skoraj ni. Če dirkalni avtomobil na prejšnjem reliju ni bil resneje poškodovan, je priprava avtomobila na naslednji nastop dokaj rutinska. Vseeno pa mora biti natančna in dosledna, saj mora dirkalni avtomobil na štart relija potovati v brezhibnem stanju. Na prizorišču relija je časa za popravke zelo malo. Servisni postanki med relijem so dolgi natančno 30 minut, servisiranje izven uradne servisne cone pa je prepovedano.

“Vsaka zmaga se začne v domači delavnici,” trdi Aleks Humar, ki pred vsakim relijem, po končani službi, v povprečju tri popoldneve še pripravlja dirkalnega clia. Veliko opravkov je rutinskih, večino pa postori kar sam.

“Avtomobil vedno razdrem, ga dobro očistim in namažem ključne dele. S tem se precej podaljšuje življenjska doba določenih sestavnih delov avtomobila. Dela pred relijem je za okrog 20 ur,” pravi Humar.

Po približno 150 kilometrih hitrostnih preizkušenj mora menjati olje menjalnika, po 300 dirkaških kilometrih pa še olje v motorju. Podobno razdaljo zdržijo tudi zavorne ploščice na sprednjih kolesih, diske je treba menjati po približno 500 ali 600 prevoženih kilometrih.

“Zavorne ploščice in diski so še posebej obremenjeni na hitrejših relijih, zato konfiguracija dirk tudi vpliva na pogostost menjave. Po 500 kilometrih preventivno tudi preverim stanje sklopke,” dodaja Humar.

Foto: Gregor Pavšič