Humar zmagal v Železnikih in se vrnil v boj za slovensko reli krono

Avtor prispevka: , objavljeno 5. julija 2015 .

Državna prvaka v reliju Aleks Humar in Florjan Rus sta se na tretji preizkušnji državnega prvenstva v reliju z zmago vrnila v boj za novo krono najboljše slovenske reli posadke. V Železnikih sta vodila od štarta do cilja ter slavila s prednostjo 46 sekund.
Reli v Železnikih so zaznamovale zelo visoke temperature in raznovrstna trasa relija, ki je imela devet hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 95 kilometrov. Reli je prvič štel za točke državnega prvenstva in se že pokazal kot sicer kratka, a zahtevna dirka. Državna prvaka Aleks Humar in Florjan Rus sta na reliju nastopila motivirana, da z odličnim rezultatom izničita odstop na uvodnem reliju sezone v Mariboru in se vrneta v boj za naslov državnega prvaka. Načrt jima je uspel v popolnosti, saj sta se okrepljena z dobrimi rezultati v zadnjem obdobju in krajšimi prestavnimi razmerji v menjalniku v vodstvo prebila že na prvi hitrostni preizkušnji. Čeprav sta bila nekoliko ovirana zaradi počasnejšega avtomobila pred njima, sta dosegla najboljši čas in vodstva iz rok nista izpustila vse do cilja. Tam sta imela 46,3 sekunde prednosti.
»Z relijem sem vsekakor zadovoljen, užival sem tudi v trasi. Ta nam je ponujala skoraj vse elemente relija. Ponekod je bila hitra, drugod bolj zavita in počasnejša. Bili so tako klanci, kot tudi zahtevni odseki navzdol. Organizatorji so z zidaki ob cesti preprečili sekanje ovinkov, zato je bilo na cesti zelo malo peska, cesta pa bo jutri taka kot pred relijem. Zadovoljen sem tudi z mojim nastopom. Še vedno se učimo, spoznavamo novo naravo dirkalnika in napredujemo iz kilometra v kilometer. Drastičnih sprememb na tem reliju sicer ni bilo,« je po prvi zmagi letošnje sezone povedal Humar, ki je dobil sedem od skupno devetih izpeljanih hitrostnih preizkušenj.
Ker so bile temperature na reliju ves čas krepko nad 30 stopinjami Celzija, sta si Humar in Rus v premoru med relijem vzela čas tudi za obisk Petrolovega bencinskega servisa v Železnikih in si tam privoščila sladoled.

 

Rezultati – Reli Železniki 2015

  1. Humar-Rus (renault clio R3T) 1:02:59,3
  2. Turk-Kacin (peugeot 208 R2) + 0:46,3
  3. Trček-Ošlaj (mitsubishi lancer EVO9) + 1:28,5
  4. Novak-Čar (mitsubishi lancer EVO9) + 2:03,2
  5. Peljhan-Lazar (mitsubishi lancer EVO9) + 2:24,2
  6. Logar-Bobnar (peugeot 208 R2) + 3:06,5
  7. Zrinski-Stupar (BMW M3) + 4:43,3
  8. Bratina-Vovk (citroen C2 R2) + 4:53,2
  9. Komel-Lazar (opel astra) + 5:28,6
  10. Mlinar-Mlinar (MG ZR 105) + 6:38,6
0 0 glasovi
Oceni komentar