Humar z zmago nazaj v boj za prvenstvo

Avtor prispevka: , objavljeno 28. septembra 2013 .

 

Aleks Humar se je z odlično vožnjo in zmago na reliju Croatia, ki je štel tudi za evropsko prvenstvo, vrnil v boj za letošnji naslov državnega prvaka.

Idrijčana je na hrvaškem sicer ujelo deževje na drugi hitrostni preizkušnji, kjer se je zavrtel in izgubil nekaj časa. Toda v nadaljevanju Humar ni imel prave konkurence. Že po prvem dnevu si je nabral zavidljivo prednost pred konkurenti, ki mu je omogočila, da je drugi dan relija, kljub odpovedi zavor pred zadnjim krogom hitrostnih preizkušenj le še nadziral prednost pred Janijem Trčkom, Asjo Zupanc, Rajkom Žakljem ter Darkom Peljhanom in si zagotovil še tretjo letošnjo zmago, s katero sta s sovoznikom Florijanom Rusom zmanjšala zaostanek v točkovanju proti vodilnemu Trčku. Ta zdaj znaša le še 17 točk, kar pomeni, da bo moral Trček v Idriji zavihati rokave in doseči najmanj drugo mesto, če bo Humar zmagal.

Drugo mesto je po odličnih vožnjah v dežju drugega dne pripadlo Janiju Trčku, ki je ob koncu prvega dne zasedal šele peto mesto. Tretja je bila Asja Zupanc.

Darku Peljhanu, ki se je na začetku relija še nekoliko lovil z iskanjem nastavitev dirkalnika po reviziji blažilcev, je tokrat ponagajala turbina.

V boju za evropsko lovoriko je zmaga pripadla Čehu Janu Kopeckemu, drugi je bil Andreas Aigner, tretji pa Hermann Gassner ml.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish