Humar v Železnike s štartno številko 1, začenja se boj za naslov državnega prvaka

Avtor prispevka: , objavljeno 30. junija 2015 .

Državna prvaka v reliju Aleks Humar in Florjan Rus (renault clio R3T) bosta v soboto nastopila na reliju v Železnikih, enodnevni preizkušnji državnega prvenstva. Po odstopu na uvodnem reliju v Mariboru in drugem mestu v okviru slovenskega DP na reliju Saturnus ju čaka zelo pomemben nastop iz vidika branjenja naslova državnih prvakov iz zadnjih dveh let.

Aleks Humar bo tokrat spet lahko računal na sovoznika Florjana Rusa, njegov dirkalni clio pa je pred relijem dobil krajšo zaporo diferenciala. Vtisi po testiranju pred relijem so bili dobri, a bo za popoln izkoristek avtomobila na prihodnjih dirkah treba še trdo delati. Humarja julija sicer čaka tudi pomemben nastop na reliju Casentino v Italiji, ki bo poleg pokala Clio štel tudi za pokal Mitropa, kjer Humar letos vodi v skupnem seštevku.

“Krajša zapora diferenciala bo prišla prav v bolj zaprtih odsekih, kjer bo potrebno manj pretikanja prestav navzdol. Avtomobil bi moral biti zdaj bolj primeren za slovenske ceste. Prestavna razmerja so bila prej res predolga, saj hitrosti čez 200 kilometrov na uro na naših reljih ne potrebuješ. Občutki z avtomobilom so zdaj že precej boljši kot na začetku leta, a še vedno nimam optimalnih občutkov. Pred letošnjo sezono nastopov v Sloveniji niti nismo načrtovali, toda po spletu okoliščin se jih bomo vendarle udeležili. Tako nas čaka zagotovo kar težak reli v Železnikih, nato pa bomo nadaljevali s pokalom Mitropa. Iz kilometra v kilometer nam bo zagotovo šlo bolje,” je pred relijem v Železnikih povedal Humar.

Humar in Rus bosta imela v Železnikih štartno številko 1. Čaka ju devet hitrostnih preizkušenj v skupni dolžini 95 kilometrov, dolžina celotnega relija pa bo 193 kilometrov.

Foto: Uroš Modlic

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo