Humar odličen drugi v močni italijanski konkurenci

Avtor prispevka: , objavljeno 30. avgusta 2015 .

Aleks Humar in Florjan Rus, državna prvaka Slovenije v reliju, sta odlično nastopila na reliju absolutnega italijanskega državnega prvenstva v bližini italijanskega Vidma. Po odlični predstavi na razbeljenem italijanskem asfaltu sta med neštetimi ovinki osvojila drugo mesto med dvokolesno gnanimi dirkalniki.

Reli Alpi Orientali sodi med največje klasike italijanskega reli športa, ki je tudi minuli konec tedna privabil vse favorite in najboljše dirkače absolutnega italijanskega državnega prvenstva. V močni konkurenci, ki ji je z enakim renault cliom R3T ritem narekoval nekdanji italijanski in evropski prvak Luca Rossetti, sta se predstavila tudi Aleks Humar in Florjan Rus. Z napadalno vožnjo sta Slovenca že v petek popoldne navdušila, na eni izmed preizkušenj kar za šest sekund prehitela favoriziranega Rossettija in opozorila na svojo nesporno kakovost. Boj za zmago med dvokolesno gnanimi dirkalniki se je razplamtel v soboto, ko so dirkači skoraj neštete ovinke krotili pri temperaturah okrog 35 stopinj Celzija. Humarja je na nadaljši preizkušnji motilo opozorilo za padec pritiska olja v motorju, ceste je tudi poznal slabše od Rossettija in zato mu je pričakovano moral priznati premoč. Humar je reli vseeno končal na odličnem drugem mestu med neposrednimi tekmeci. V skupni razvrstitvi je bil slovenski prvak sedmi, v pokalu Mitropa pa tretji.

“Reli je bil po pričakovanju zelo zahteven, enako velja za konkurenco. Zaradi tega smo navsezadnje na reli tudi odšli, saj te zavite ceste nudijo veliko užitkov. Prvi dan sem imel težave z zavorami, drugi dan s pritiskom olja v motorju. Na tistih preizkušnjah, ki sem jih že nekoliko bolje poznal iz prejšnjih let, sva bila s Florjanom blizu tudi Rossettiju. Na zame novih hitrih odsekih pa mu je bilo težje slediti. Ne glede na vse sva bila druga tudi v pokalu Renault Clio R3T in to mesto sva na koncu relija želela ubraniti,” je po reliju povedal Humar.

Slovenska državna prvaka bosta naslednjič nastopila 11. in 12. septembra na reliju državnega prvenstva v Novi Gorici, ki bo prav tako štel za pokal Mitropa.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo