Humar odhaja na prvi letošnji reli v Italijo

Avtor prispevka: , objavljeno 16. julija 2015 .

Slovenski državni prvak v reliju Aleks Humar bo konec tedna nastopil na svojem prvem letošnjem reliju v Italiji. V konkurenci 118 posadk, med temi bo 16 dirkalnikov WRC in cela kopica vrhunskih dvokolesno gnanih neposrednih tekmecev, čaka Humarja boj z italijanskim ovinki, visokimi temperaturami in dolgimi hitrostnimi preizkušnjami.

Humar in sovoznik Florjan Rus na reli Casentino kot vodilna posadka v mednarodnem pokalu Mitropa. Za slovenskega državnega prvaka Aleksa Humarja in njegovega sovoznika Florjana Rusa bo to vendarle prvi letošnji stik z italijansko konkurenco, ki sta ji pred sezono dajala največji pomen. Toda ko sta s pripravo dirkalnika zamudila uvodni reli sezone in so jima nepridipravi onemogočili nastop na reliju San Remo, so se za slovensko posadko letošnji tekmovalni načrti precej spremenili.

»V italijanski različici novega pokala Renault Clio R3T sva ostala brez možnosti za vrh, zato pa nekoliko nepričakovano vodiva v skupni razvrstitvi pokala Mitropa. Zaradi tega pokala se tudi odpravljala na reli Casentino, kjer bo konkurenca v tem pokalu tokrat tudi močnejša kot na nekaterih prejšnjih dirkah. V boju s štirikolesno gnanimi avtomobili naju čaka težko delo. Po prvih hitrostnih preizkušnjah bomo videli, kam se lahko uvrstiva tako v pokalu Mitropa kot med sebi primerljivimi dirkalniki v italijanski konkurenci,« pravi Humar, ki bo s štartno številko 15 nastopil v osrčju 16 dirkalnikov WRC in pokala Renault Clio, kjer prednjači nekdanji evropski prvak Luca Rossetti. Na reli se je skupno prijavilo 118 posadk.

Humarja in Rusa čaka prva kratka hitrostna preizkušnja v petek zvečer v mestu Bibbiena, ostalih osem hitrostnih preizkušenj pa bo izpeljanih v soboto. Na zadnjo dolgo skoraj 37 kilometrov se bosta odpravila šele okrog 22. ure zvečer. Skupna dolžina hitrostnih preizkušenj je 140,8 kilometra, vse potekajo na asfaltu.

»Relija ne poznam, vseeno pa je nekoliko hitrejši kot so v povprečju italijanski reli. Ceste torej niso tako skrajno zavite. Vsekakor naju s Florjanom čaka težko delo, saj so napovedane temperature celo blizu 40 stopinj Celzija, tako da bo v dirkalniku še bolj vroče kot na nedavnem reliju v Železnikih, svoje bodo dodale še daljše hitrostne preizkušnje. Med temi bo najdaljša prav nočna, ki pa jo najbrž na popisu ne bova mogla prepeljati v temi. Vsaj izbira gum bo najbrž precej enostavna. Pri takih temperaturah in italijanskem asfaltu bomo na clia namestili najtršo razpoložljivo zmes gum in še te bomo verjetno obrabili do same žice,« dodaja Humar.

5
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
5 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo