Hulkenberg zavrnil Williams

Avtor prispevka: , objavljeno 1. novembra 2019 .

Letošnja sezona Formule 1 se počasi bliža koncu. Moštva in pa predvsem dirkači že počasi pogledujejo proti prihodnji, ki bo zadnja pred veliko spremembo pravilnika leta 2021. Šest od desetih moštev je že potrdilo svoje dirkaške zasedbe za prihodnjo sezono, kar pomeni, da tistim brez pogodb že teče voda v grlo. Eden izmed teh je Nico Hulkenberg, ki se ob koncu sezone poslavlja od moštva Renault. Tam ga bo zamenjal Esteban Ocon. Nemec, ki velja za enega bolj cenjenih dirkačev v karavani Formule 1 bi tako ob pomanjkanju prostih mest v prihodnji sezoni ostal brez sedeža v elitnem športu. Ena izmed možnosti je bila vrnitev k Williamsu, kjer je leta 2010 tudi debitiral v Formuli 1. Sam je sicer to možnost zavrnil, saj meni, da ni prava izbira za njih.

“Mislim, da potrebujejo nekoga drugega,” je Hulkenberg odgovoril na vprašanje o možnem prestop k Williamsu.

“Menim, da nisem pravi dirkač za njih. Z vsem spoštovanjem mislim, da glede na mojo in njihovo situacijo ni pravi čas za prestop.”

Nemec sicer velja za enega najhitrejših dirkačev, ki pa nikoli ni dobil priložnosti v tistih najboljših moštvih, kjer bi se lahko dokazal.

“V zadnjih letih sem zelo dobro nastopal, bil konstanten. Vedno sem bil med iskanimi dirkači, kar govori v prid mojim kvalitetam. Seveda bi si želel osvojiti več točk, stati na zmagovalnem odru, zmagati. Poznam razloge zakaj se stvari niso odvile v to smer. Ponoči mirno spim. Seveda si želim nadaljevati z dirkanjem, toda tudi če to ne bo v Formuli 1 s tem ne bo konec sveta.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj