Hulkenberg zaradi mrtvega kota ni mogel videti Grosjeana

Avtor prispevka: , objavljeno 25. novembra 2018 .

Nico Hulkenberg je po dirki povedal, da je to trčenja z Romainom Grosjeanom v prvem krogu dirke prišlo, zaradi tega, ker se je francoski dirkač v trenutku pred trkom znašel v njegovem mrtvem kotu, Hulkenberg pa ga tako ni mogel videti.

Do trčenja med dirkačema je prišlo v devetem zavoju, ko sta se borila za sedmo mesto. Grosjean je poizkušal prehiteti po desni strani ob tem pa sta zadela s kolesi, kar je povzročilo spektakularno prevračanje nemškega dirkača.

“Seveda sem razočaran, vendar mislim, da je šlo za povsem dirkaško nesrečo,” je nesrečo po dirki komentiral Hulkenberg.

“Oba sva nekoliko pozno zavirala v osmi zavoj, zato me je nekoliko odneslo z idealne linije, njega pa še bolj. Mislil sem, da je zapeljal s steze, zato sem v deveti zavoj zapeljal po idealni liniji.”

“On pa je bil ravno tam in s kolesi sva zadela. Kako se je odvijalo naprej pa že vemo. Dirkalnik se je nekajkrat prevrnil, nič posebnega, nič dramatičnega.”

“Žal nisem videl Romaina. Oba sva zelo pogumno zapeljala v osmi zavoj. Nisem ga mogel videti, saj je bil v mojem mrtvem kotu, ostalo je zgodovina.”

“Kljub temu sem razočaran, saj se cel vikend pripravljaš na dirko, nato pa je vsega tako hitro konec.”

Nemec je potem, ko se je ustavil obrnjen na glavo še nekaj časa ostal v dirkalniku. Po radijski zvezi je povedal, da “visi kot krava”, preden so delavci ob stezi obrnili njegov dirkalnik. Na vprašanje ali ga je varnostna zaščita halo ovirala pri izstopu iz dirkalnika je odgovoril:

“Trenutno ne vem ali me je halo oviral ali ne. Na desni strani sem imel ogrado, tako da prostora praktično ni bilo. Ko si obrnjen z glavo navzdol je zelo težko najti vse gumbe in ostale stvari, saj je občutek precej drugačen.”

“Prvič sem se znašel v takšni situaciji. Delavci ob progi so odreagirali zelo hitro in me spravili iz dirkalnika.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish