Hulkenberg zadovoljen s prvimi točkami

Avtor prispevka: , objavljeno 24. marca 2013 .

 
Nico Hulkenberg je zadovoljen potem ko je na VN Malezije končal na osmem mestu in si tako zagotovil prve točke pri ekipi Sauber. Hulkenberg je v Kuala Lumpurju odpeljal šele prvo dirko, saj v Avstraliji zaradi težave z dovodom goriva sploh ni nastopil. Nemec se je večji del dirke boril s Kimijem Raikkonenom v Lotusu, ki ga je na koncu vendarle ugnal kljub agresivnemu branjenju svojega mesta.

“Menim, da so štiri točke na moji prvi dirki sezone z novim moštvom in novim dirkalnikom zelo lepa nagrada. Zelo sem zadovoljen s potekom dirke, še posebej sem ponosen na začetek dirke, ko smo bili na gumah za rahel dež zelo hitri. Kasneje sem obstal v prometu in nikakor nisem našel poti mimo drugih dirkačev. Osmo mesto je zasluženo, saj sem se danes moral veliko boriti. Potencial vsekakor imamo, zdaj pa moramo delati še na podrobnostih,” je povedal Hulkenberg.

Moštveni kolega Esteban Guttierez je dirko končal na dvanajstem mestu, zaradi česar Mehičan meni, da v svoji debitantski sezoni napreduje. “Dvanajso mesto je dober rezultat, če bi končali v točkah pa bi bilo idealno. Na koncu smo izgubili nekaj malega, ker smo predolgo ostali na istem kompletu gum. Poskušali smo spremeniti taktiko kar se nam ni obneslo. To je vse, kar smo lahko storili. Ta konec tedna sem napredoval, če želim priti do točk pa bo treba delati naprej.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj