Hulkenberg: Premagati Ricciarda bo velik izziv

Avtor prispevka: , objavljeno 7. decembra 2018 .

Nico Hulkeberg meni, da mora storiti še korak naprej in v naslednji sezoni prikazati svoje najboljše predstave, če bo želel premagati svojega novega moštvenega kolega Daniela Ricciarda.

Nemec se sicer veseli prihoda avstralskega dirkača v moštvo, saj se bo tako lahko neposredno pomeril proti dirkaču, ki zna zmagovati. Zaveda se, da bo moral biti na najvišji ravni, če želi na koncu sezone končati pred moštvenim kolegom.

“Komaj čakam na naslednjo sezono. Nikogar se ne bojim,” je o prihodu Ricciarda dejal Hulkenberg.

“Zagotovo bo naslednja sezona zame velik izziv in resnično bom moral storiti korak naprej, če ga želim premagati.”

V minuli sezoni je bil od svojega moštvenega kolega Carlosa Sainza boljši tako na kvalifikacijah kot v končnem skupnem seštevku. Kljub temu, da je zadovoljen s svojim dosežkom je dejal, da se je v minuli sezoni bolj osredotočal na celoten napredek moštva Renault.

“Navijači te vedno primerjajo s svojim moštvenim kolegom, tako, da je to vsaj s tega vidika pomembno. Vsi znotraj moštva vedo, kaj se resnično dogaja.”

“Za moštvo je najpomembnejše, da oba dirkača izboljšujeta dirkalnika.”

Na vprašanje ali je od Carlosa Sainza v letošnji sezoni pričakoval več je odgovoril:

“Ne morem reči, da sem pričakoval več. Je odličen dirkač, zelo hiter in konkurenčen. Veliko je pripomogel k napredku moštva. Zelo dobro sva sodelovala v minuli sezoni.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish