Hulkenberg kot alternativa za Raikkonenov sedež pri Ferrariju

Avtor prispevka: , objavljeno 2. julija 2015 .

V svetu formule ena se te dni v medijih na veliko ugiba o prihodnosti Kimija Raikkonena v moštvu Ferrarija, a vprašanje je kdo bo zasedel njegov sedež, če italijansko moštvo z njim ne bo podaljšalo pogodbe. V igri je Daniel Ricciardo, ki bi se zopet lahko pridružil Vettlu kot moštveni kolega. Govorilo se je celo o povratku Fernanda Alonsa, ali angažiranju Jensona Buttna, a to bi Ferrari stalo precej več kot denimo angažiranje kakšnega mlajšega dirkača, kot je predlagal David Coulthard: “Če bi sam izbiral, bi izbral kakšnega mlajšega dirkača.

Kimi je pri navijačih zelo popularen, celo tako, da, ko ga nekdo kritizira, je kritiziran sam.” Na drugi strani pa Helmut Marko iz Red Bulla pravi, da je Ricciardo njihov, Bottas pa Williamsov. Sicer odkup Bottasa naj ne bi bil tako nemogoč, a za to bi potrebovali kar 20 milijonov dolarjev, zaradi česar je trenutno najresnejši kandidat ravno Nico Hulkenberg.

Hulki se je nedavno izkazal z zmago na 24 urni dirki v Le Mansu in kot sam pravi, si je s tem zopet odprl vrata: “Pokazal sem, da znam biti hiter in da lahko zmagujem s hitrim dirkalnikom. Potrebujem le priložnost, kot sem jo imel v Le Mansu. Ne vem kaj se bo izcimilo iz tega, a sam sem pokazal iz kakšnega testa sem.” Tudi Gerhard Berger je mnenja, da bi bil Hulkenberg najboljša izbira: “Če bi izbiral jaz, bi izbral Hulkenberga, vsaj ponudil bi mu priložnost.”

Foto: Force India

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish