Hulkenberg: Dirkalnik zaostaja za pričakovanji

Avtor prispevka: , objavljeno 5. aprila 2018 .

Nico Hulkenberg je dejal, da njihov dirkalnik zaostaja za pričakovanji tako glede zmogljivosti kot ravnotežja, kljub obetajočemu začetku sezone. Pri Renaultu so na prvi dirki pokazali, da so blizu ospredja ekip, ki se trenutno nahajajo za najboljšimi tremi ekipami. Oba njihova dirkača sta na prvi dirki v Avstraliji osvojila točke. Čeprav ekipa meni, da imajo še veliko rezerv in bi lahko v Avstraliji iztržili še več. Hulkenberg je po dirki je dejal, da dirkalnik ni dosegel njegovih pričakovanj. Na vprašanje kaj pričakuje od dirkalnika v Bahrainu je dejal:
“Dirkalnik ni dovolj dobro uravnotežen. Trenutno še nismo na nivoju na katerm želimo biti. Smo malo za pričakovanji.”

Nemec še vedno čaka na svoje prve stopničke v Formuli 1 in čeprav je Renault v zadnjih sezonah pokazal viden napredek nemški dirkač ne verjame, da lahko po njih poseže že letos.
“Mislim da ne. Razen, če se spredaj ne zgodi kaj norega, kot se je to zgodilo lani v Singapurju. Žal se trenutno ne moremo boriti z najboljšimi tremi ekipami. So prehitri in izven našega dosega. Želim si, da bi lahko rekel, da smo se sposobni boriti za stopičke, toda potrebno je biti realen. Trenutno smo na začetku sezone in pred nami je še veliko časa za napredovanje.”

Istega pogleda na dirkalnik pa nima njegov moštveni kolega Carlos Sainz, ki meni, da ima dirkalnik zelo dobro osnovo in ogromen potencial za razvoj. Španec je dejal:

“Če sem iskren sem se v Avstraliji počutil zelo dobro. Precej bolje kot na testiranjih v Barceloni, kjer nisem mislil, da se bomo borili z ekipo Haas. Ves čas smo bili v stiku z njimi, le v zadnjem delu kvalifikacij nam ni uspelo narediti dobrega kroga. Pred naslednjo dirko sem zelo samozavesten.”

Sainz se zaveda, da je razlika do najboljših treh ekip zelo velika, toda pričakuje, da se lahko Renault uspe pribljižati Red Bullu.

“Red Bull je zelo daleč pred nami. Ne vem točno koliko na krog, toda so daleč pred nami in se bodo še razvijali. Oni se najhitrejša ekipa, kar se tiče razvijanja dirkalnika med sezono. Imajo najboljši aerodinamičen paket. Če se jim uspemo letos pribljižati bo to za nas dober znak. Renault je pripravljen, da postane vodilni pri razvijanju dirkalnika.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish