Huff: Lada postaja zares hitra

Avtor prispevka: , objavljeno 25. decembra 2014 .

Rob Huff verjame, da so se pri Ladi v letošnji sezoni močno izboljšali, saj so na koncu dosegali že zavidljivo hitrost in to kljub temu, da so zaostajali za kar pet sekund na polovici sezone. Na tem mestu velja omeniti, da se je Huff ekipi pridružil šele letos po tem, ko je leto dni vozil za privatni SEAT. Sicer je Lada pred letošnjo sezono osvojila le eno uvrstitev med prvo peterico, a Huffu je uspela celo ena zmaga v Bejingu in v Macau, ter drugo mesto v Termausu de Rio Hondo. Skupno je Rob osvojil deseto mesto v točkovanju svetovnega prvenstva, kar z Lado sploh ni slabo, saj to predstavlja velik napredek.

Sicer je Rob po težki sezoni povedal, da je pričakoval dolgo pot do uspehov: “Vedel sem kaj me čaka, v začetku sezone sploh nismo bili konkurenčni. Smo se pa zato kasneje približali ostalim in jih ob koncu sezone pošteno ujeli. Nisem pričakoval dveh zmag in uvrstitve na deseto mesto, če bi to vedel prej, bi hitreje podpisal pogodbo. Ekipa je zares veliko dosegla, saj smo recimo v Spaju zaostajali za pet sekund na krog, nato pa v Macau praktično kraljevali.”

V naslednji sezoni bodo pri Ladi uporabili novi model Vesta, ki bo nadomestil Granto, zaradi česar Huff napoveduje še dodaten korak naprej: “Močno delamo na novem modelu avtomobila, ki ga bomo videli ob koncu decembra, ali v januarju. Sledila bodo dvo ali dvo in pol mesečna testiranja, nato pa začetek sezone, v kateri se želimo boriti za višja mesta.”

Foto: Lada

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish