HUD UDAREC za FORMULO E: AUDI se po koncu sezone 2021 POSLAVLJA od tekmovanja

Avtor prispevka: , objavljeno 1. decembra 2020 .

Audi se bo po sedmi sezoni umaknil iz serije Formula E. To v praksi pomeni, da se od tekmovanja poslavlja tovarniško moštvo, medtem ko bodo moštva, ki uporabljajo Audijeve pogonske enote, lahko le-te uporabljala tudi po koncu sezone 2020/21.

Umik znamke iz Ingolstadta je precejšnje presenečenje, saj se je po umiku iz DTM-a špekuliralo, da se bodo na Bavarskem še bolj posvetili prav Formuli E. Namesto električnih enosedov se bodo pri Audiju zdaj konkretneje lotili nastopov na reliju Dakar.

Audi se bo leta 2022 z inovativnim prototipom udeležil vzdržljivostnega relija Dakar.

Audi bo na vzdržljivostnem reliju Dakar v letu 2022 sodeloval z inovativnim prototipom, ki ga bo poganjal elektromotor, vzdržljivostni reliji pa bodo očitno v prihodnje glavni športni teren znamke iz Ingolstadta.

“Raznoliko sodelovanje v avtomobilskem športu je in bo ostalo sestavni del Audijeve strategije,“ pravi prvi mož znamke, Markus Duesmann: “Še naprej želimo svoj slogan, prednost je v tehniki, dokazovati v vrhunskem mednarodnem avtomobilskem športu in razvijati inovativne tehnologije za serijsko uporabo. Najtežji reli na svetu je popoln oder za to.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish