HP 1: Humar hitrejši od De Cecca, Hidega in Turka

Avtor prispevka: , objavljeno 9. septembra 2016 .

Na prvi hitrostni preizkušnji 5. Petrol relija Nova Gorica je najhitrejši čas postavil Aleks Humar (renault clio R3T), a razlike med prvimi štirimi posadkami je bilo le za 1,3 sekunde.

Aleks Humar je z renault cliom R3T že lani na hitrostni preizkušnji Ravnica postavil odličen čas in enako je bilo tudi letos. Humar je z drzno vožnjo navzdol ugnal Claudia De Cecca (škoda fabia R5) in Krisztiana Hidega (mitsubishi lancer EVO9). De Cecco je za Humarjem zaostal za pol sekunde, Hideg pa še dodatne tri desetinke sekunde. Rok Turk (peugeot 208 R2) je za Humarjem zaostal za 1,4 sekunde.

“Zadovoljen sem s prvo hitrostno preizkušnjo, z Jako sva imela kar dober ritem. Nisva sicer napadala na vso moč, a vseeno za zdaj brez večje napake,” je dejal Humar, ki bo imel morda tudi tokrat v slovenski konkurenci največjega tekmeca v Turku. Med njima je torej le 1,4 sekunde, tekmeca v štirikolesno gnanih mitsubishi lancerjih – Darko Peljhan in Aljoša Novak – sta za Humarjem že zaostala 5,6 oziroma šest sekund. Hitrejši od obeh je bil domačin Igor Žbogar (renault clio R3), med Novaka in Peljhana pa se je uvrstil še Jernej Fakin (peugeot 208 R2).

Za De Cecca je to prvi nastop s škodo fabio R5, s katero pred relijem tudi ni imel resnejšega testa. Gre za dirkalnik iz ekipe Umberta Scandole, lanskega zmagovalca novogoriškega relija, ki je tudi letos obisal Novo Gorico. Hideg je prvo hitrostno preizkušnjo ocenil kot dobro, čeprav je imel nekoliko trde gume in posledično slabši oprijem v prvem delu hitrostne preizkušnje. Hideg bo zagotovo zelo hiter jutri, ko bo večji del preizkušenj potekal v klanec in tam bodo štirikolesno gnani avtomobili v prednosti.

Novogoriški reli se bo danes ob 20.30 nadaljeval še z eno hitrostno preizkušnjo Ravnica.

Foto: Uroš Modlic