Hornerja obramba Mercedesa ni prepričala

Avtor prispevka: , objavljeno 21. junija 2013 .

 

Christian Horner, šef moštva Red Bull pravi, da ga Mercedesov zagovor na zaslišanju ni prepričal. “Mene ne, toda odloča sodišče. Seznanjeni so bili z vsemi dejstvi in zaupamo jim, da se bodo pravilno odločili.”

Horner je dejal, da želi videti hudo kazen za Mercedes, če bo sodišče ugotovilo, da je prišlo do kršitve pravil. “Ni na nas, da bi razpravljali o tem, kakšna bi morala biti kazen. Povsem jasno je, da kadarkoli voziš z dirkalnikom formule ena, o njem dobiš nova spoznanja, ki ti pomagajo, še posebej, če gre za aktualni dirkalnik, tako da je skoraj vseeno kakšne gume so uporabljali.”

Denarna kazen po Hornerjevem mnenju ne bi zadostovala, pa naj bo še tako velika. “Težava je v tem, da če bo kazen zgolj denarna, potem to postane cena, ki jo plačaš da lahko testiraš. Najpomembneje pri vsem tem je, da razčistimo ali je dovoljeno testirati ali ne. V vsem tem se je pokazalo, da je tudi Ferrari testiral, vendar z dirkalnikom sezone 2011, kar je v skladu s pravili. Najpomembneje je, da se stvari razčistijo za naprej, saj menim, da tisto testiranje ni bilo izvedeno prav.

Morda je bilo nekaj nejasnosti, toda pravila so precej jasna in vse ekipe vedo, kakšna so. Veliko svojega časa preživijo pri pisanju pravil skupaj s Fio, tako da mislim, da je ekipam dokaj jasno, kakšna so pravila.”

Foto: Red Bull