Horner zahteva odgovore

Avtor prispevka: , objavljeno 21. julija 2014 .

Moštvi Ferrari in Red Bull sta po dirki za VN Nemčije razmišljali o tem, da bi vložili protest zoper mercedesov dirkalnik Lewisa Hamiltona, kamor so pri Mercedesu namestili zavorne diske drugega proizvajalca, čeprav je bil dirkalnik v Parc Fermeju in tega ne bi smeli storiti, a so se kasneje odločili da tega ne storijo.

Hamilton je na kvalifikacijah raztreščil svoj dirkalnik, potem ko mu je razneslo prednji desni zavorni kolut, zato se je odločil, da na dirki ne nastopi z zavornimi koluti proizvajalca Brembo, temveč se je odločil uporabiti kolute proizvajalca Carbon Industrie.

Šef moštva Red Bull, Christian Horner je prepričan, da so pri Mercedesu s tem kršili pravila in da je FIA s tem, ko Hamiltona ni kaznovala, postavila zanimiv primer. “Absolutno sem bil presenečen,” je dejal Horner. “Zamenjali so specifikacijo dirkalnika. Če bi nanj nadeli povsem enak zavorni kolut, enako težek, iz enakega materiala, bi bilo nekaj povsem drugega, kot tako, ko so na dirkalnik namestili kolut drugega proizvajalca, z drugačnimi karakteristikami, kot je potrdil tudi njihov dirkač. Gre za zanimiv primer,” meni Horner, ki je Mercedesovo pojasnilo, da je šlo za menjavo na podlagi varnosti, zavrnil kot izgovor.

“Oba naša dirkalnika uporabljata identičen material, kot ga je Lewis na kvalifikacijah, kar pomeni, da Brembovi diski niso nevarni. Menim, da bo morala FIA marsikaj pojasniti, saj če smeš tako zamenjati zavorni kolut, kaj drugega še lahko zamenjaš? Zanimivo bo slišati njihovo pojasnilo, zakaj so Mercedesu dovolili menjavo.”