Horner: Verstappen spominja na Vettla 

Avtor prispevka: , objavljeno 19. aprila 2018 .

Vodja ekipe Red Bull Christian Horner je dejal, da ga napake Maxa Verstappna spominjajo na Sebastiana Vettla v prvih letih pri ekipi. Nizozemec je na zadnji dirki na Kitajskem trčil z Nemcem, le teden dni prej pa je zadel tudi ob Lewisa Hamiltona. Vettel se je ekipi Red Bull pridružil leta 2009 in v naslednjih šestih sezonah osvojil štiri naslove svetovnega prvaka, toda sezono v kateri je osvojil svoj prvi naslov so zaznamovale številne njegove napake. Leta 2010 je v Turčiji trčil v svojega moštvenega kolega Marka Webbra, ter istega leta še v Jensona Buttona na veliki nagradi Belgije. Kot je dejal Horner je to Nizozemčeva druga celotna sezona v ekipi in tako kot Vettel gre tudi on skozi proces učenja na napakah.

“Res je, naredil je kar nekaj napak. Spomnim se Sebastiana v tem obdobju, tudi njegove napake niso bile redkost,” je dejal Horner. “Mislim, da se bo Max iz teh napak veliko naučil. To bo uporabil sebi v prid na naslednjih dirkah. Njegov talent je nesporen, kot tudi izjemen pogum. Na Kitajskem je bil preveč neučakan, toda iz tega se bo veliko naučil, v to ne dvomim.”

Verstappen po dirki v Bahrainu ni sprejel kritike Lewisa Hamiltona, ki je dejal, da je bil on kriv za trčenje med njima. Po dirki na Kitajskem pa je sprejel krivdo in se Vettlu tudi opravičil.
“Po dirki je dvignil roke in takoj stopil do Sebastiana ter se mu opravičil. Tudi sam sem po dirki govoril z njim (Vettlom), ki je dejal, da spoštuje njegovo opravičilo.

Moštveni kolega Verstappna, Daniel Ricciardo je dobil dirko na Kitajskem, čeprav je bil po izhodu iz boksov, kjer sta oba dirkača Red Bulla med varnostnim avtomobilom zamenjala pnevmatike za Nizozemcem. Avstralec ga je prehitel potem, ko je sam v boju s Hamiltonom zapeljal s steze. Horner je dejal, da je vožnja avstralskega dirkača pravi pokazatelj razlike v izkušnjah obeh dirkačev.

“Daniel je zdaj zelo vsestranski dirkač. Trenutno je na zelo visokem nivoju, kot je praktično že vsa zadnja leta. Je pravo razmerje med izkušnjami in hitrostjo. Njegova prehitevanja so izjemna. Je samo na drugem nivoju kariere kot Max, ki izkušnje šele pridobiva,” še dodaja Horner.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish