Horner: Verstappen bi Pereza prehitel tudi z enako taktiko

Avtor prispevka: , objavljeno 8. maja 2023 .

Šef ekipe Red Bull, Christian Horner verjame, da bi Max Verstappen na VN Miamija premagal svojega moštvenega kolega Sergia Pereza, tudi če ne bi izbral nasprotne taktike.

Nizozemec, ki je dirko začel z devetega mesta, je prvi stint odpeljal na trdi zmesi gum, Perez pa na srednje trdih. Mehičan je nameraval mehkejšo zmes gum izkoristiti za vodstvo na dirki in pobeg, simulacije pa so kazale, da bi morala biti njegova taktika na koncu dirke okrog treh sekund hitrejša od Verstappnove.

Toda Verstappen je na trdih gumah zdržal neverjetnih 46 krogov in pri tem narekoval hitrejši tempo, kot Perez po njegovem postanku, pri katerem je na dirkalnik nadel trde gume. Nizozemec je pri svojem postanku za zaključek dirke izbral rumeno obrobljene srenje trde gume in zlahka prehitel Pereza.

Horner meni, da bi bila zgodba podobna, tudi če bi Max v prvem delu vozil na rumeno obrobljenih gumah, tako kot Perez. “Tudi, če bi bil na drugi taktiki, bi bil njegov ritem podoben,” je povedal. “Po kvalifikacijah je bil jezen nase, ker je storil napako in je ni mogel popraviti. Pred dirko je bil zelo samozavesten in želel stvari izpeljati nekoliko drugače.

O taktikah se veliko pogovarjamo, čez noč izvajamo simulacije in nato pretehtamo pluse in minuse vsake izbire. Max je s svojo ekipo izbral sicer počasnejšo taktiko in jaz sem ga pri tem podprl.”

Po mnenju Hornerja pa Perez kljub porazu proti moštvenemu kolegu, ki je dirko začel osem mest za njim, ni bil preveč razočaran. “V športu se stvari obračajo. Pred tednom dni je bil nepremagljiv, vendar mislim, da po tej dirki ni preveč razočaran. Še vedno je osvojil 18 točk in mislim, da danes nihče ne bi mogel premagati Maxa.”

Glavna težava Pereza je bil preveč zadržan prvi del dirke na srednje trdih gumah, ko bi moral nabrati zalogo prednosti. “V prvih desetih krogih je le nadzoroval tempo. Pazil je na sprednjo desno gumo. Tudi pri drugih smo videli nekaj graininga in Checo je dobro vozil in pazil na gumo. Po desetih krogih pa je začel voziti hitreje in nabirati prednost, vendar če pogledamo nazaj, bi lahko v prvem stintu vozil hitreje, saj se je srednje trda guma izkazala za zelo solidno, kar smo videli pri Alonsu, ki je odpeljal dolg prvi del na njej.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje