Horner: Ricciardo je tolkel po steni

Avtor prispevka: , objavljeno 21. oktobra 2018 .

Vodja moštva Red Bull Christian Horner je po dirki dejal, da je bil Daniel Ricciardo tako razočaran nad današnjim odstopom, da je s pestmi tolkel po steni svoje sobe v Austinu. Avstralec je v osmem krogu odstopil potem, ko je njegov dirkalnik v enajstem zavoju nenadoma ugasnil. V tistem trenuntku se je nahajal na četrtem mestu, njegovemu moštvenemu kolegu Maxu Verstappenu pa se je uspelo z osemnajstega mesta prebiti vse do druge stopničke. Christian Horner je novinarjem povedal, da je bil Ricciardo zaradi tega zelo razočaran.

“To je res velika škoda zanj, zelo mi je žal. Izgleda, da je imel danes podobne težave, kot jih je imel v Bahrainu, ko je dirkalnik kar na enkrt ugasnil. Zelo dobro je začel dirko in zagotovo bi bil brez te težave pri vrhu tako kot Max. To ga zelo jezi. Vso svojo jezo je pokazal v svoji sobi, ko je z zapestjem tolkel po steni. Povsem razumem njegovo situacijo.”

Horner je ob tem dejal, da se Daniel zaveda, da je tu šlo za težave s samim Renaultovim motorjem s katerim pa bo nastopal v naslednji sezoni.

“Zagotovo bo o tem razpravljal s svojim novim moštvom. Tudi nas zelo jezi, da v zadnjem obdobju ne more dokončati dirke. Seveda za te zadeve ne krivi nas, zaveda se, da delamo vse kar lahko. Upam, da nam je ostalo dovolj razpoložljivih komponent motorja, da v Mehiki ne dobi kazni štartnih mest. Mislim, da smo tam lahko zelo močni z obema dirkačema, lasnko sezono smo z Maxom tam prepričljivo zmagali. Zaradi visoke nadmorske višine smo tam lahko tudi z Renaultovimi motorji konkurenčni. To nam bo pomagalo v soboto na kvalifikacijah, kjer nam običajno manjka hitrosti, videli pa ste danes, da imamo na dirki dober dirkalnik.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish