Horner pričakuje odziv na Vettlove kletivce

Avtor prispevka: , objavljeno 1. novembra 2016 .

Tudi zadnja dirka v Mehiki je ena izmed tistih, ki bo naslednje dni polnila športne časopisne strani. Tako tudi glede kletvic, ki jih na račun dirkačev, kot tudi vodstva dirke, v svojem temperamentu izrekel Sebastian Vettel.

Štirikratni svetovni prvak je zaradi svojega preklinjanja preko radijske zveze deležen veliko kritik. Tako je bil njegovega jeznega odziva deležen vodja dirke Charlie Whiting, kateremu je odkrito rekel »Fuck off«. Tudi njegov prvi šef v Formuli 1, trenutni član ekipe Red-Bull Helmut Marko je mnenja, da takšno obnašanje ni vredno štirikratnega svetovnega prvaka. Tudi dirkač, ki je bil deloma vzrok celotne situacije Max Verstappen je v pogovoru po dirki rekel: »Mislim, da bi moral Vettel še enkrat iti v šolo, da bi si izboljšal svojo govorico.«

Tudi vodja ekipe Red-Bull Christian Horner je priznal, da bi bil zelo presenečen, če Vettel ne bo deležen kazni ali vsaj opozorila s strani vodstva Formule 1. Res je, da se je Vettel po dirki opravičil, tudi Whitingu, vendar Horner še vedno misli, da bi v kakšen drugem športu za takšno vedenje dobil rdeči karton. »Popolnoma razumem, da lahko na dirki, v vsej vročini in pod vsem pritiskom živci popustijo, in dirkač pokaže preveč emocij. Če bi tudi nogometaši imeli mikrofon, bi verjetno pri njih slišali še slabšo govorico. Pa vendar, tega se ne počne javno, kot je počel Vettel,« je še dodal Horner.

»Bil bi presenečen, če bi se zadeva enostavno utišala in ne bi bilo nobenih posledic zanj,« je še priznal Horner. Trenutno FIA še ni podala nobene uradne izjave glede dogodka, so pa na »Sky Sports F1« povedali, da je bil predsednik FIE Jean Todt zelo užaljen in jezen zaradi obnašanja, ki ga je imel Vettel.

Horner je priznal, da se Vettel v časih, ko je bil pri njih ni obnašal tako, kot se obnaša trenutno v ekipi Ferrari. »Tega pri nas ni počel in se pri nas tudi ni naučil. Očitno sta pritisk v ekipi nanj, ter njegova frustracija zaradi tega trenutno tako velika, da takšno obnašanje zanj ni nič nenavadnega,« je dodatno pojasnil Horner.

Kot navedeno je bil dejanski vzrok za njegovo obnašanje ponovno dirkač Red-Bulla Verstappen, ki je bil na tretjem mestu, v zadnjih krogih pa ga je Vettel poskušal prehiteti. Verstappen mu v ovinku tega ni dovolil. Verstappen je v cilj prišel kot tretji, vendar je bil kmalu za tem kaznovan s petimi sekundami kazni, in tako je na stopničkah stal Vettel. Kasneje pa je sam dobil deset sekund kazni, in je tako moral prepustiti svoje mesto drugemu dirkaču Red-Bulla Danielu Ricciardu.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish