Horner poziva k zmanjšanju razlik med motorji

Avtor prispevka: , objavljeno 15. marca 2015 .

Šef moštva Red Bull, Christian Horner je pozval krovno organizacijo FIA, naj ukrepa glede velike razlike med motorji, saj bi zaradi nje lahko Mercedes dominiral še nekaj sezon, kar pa bi odvrnilo gledalce.

Horner ocenjuje, da so Mercedesovi motorji letos okrog 100 konjskih moči močnejši od Renaultovih obenem pa opozarja, da se je v štirih letih med 2010 in 2014, ko je dominiralo moštvo Red Bull, zvrstilo kar nekaj sprememb pravil, katerih namen je bil uočasniti vodilno moštvo ter zmanjšati zaostanek ostalih.

“Ko smo mi zmagovali, pa nikdar nismo zmagovali s takšno prednostjo, se spomnim prepovedi dvonadstropnih difuzorjev, prepovedi vročega pihanja, ostrejše ukrepe glede upogibanja aerodinamičnih delov dirkalnika. Poleg tega so sredi sezone zaostrili pravila o nastavitvah motorjev. Šlo je za vrsto sprememb, s katerimi so poskušali zmanjšati prednost Red Bulla,” je povedal Horner in dodal, da “to ni bilo zgolj v primeru Red Bulla. Tudi v letih, ko je zmagoval Williams in McLaren se je dogajalo podobno. FIA ima v pravilih možnost izenačitve med ekipami in mislim, da bi morali razmisliti o tem, da bi izkoristili to možnost, saj se bojim, da bo zanimanje gledalcev upadlo.

To popoldne sta se Mercedesova dirkalnika le redko pojavila na ekranih in mislim da je to zato, ker pač ni zanimivo spremljati procesije. Zame je bil vrhunec dirke, ko je na oder za zmagovalce stopil Arnold Schwarzeneger.

FIA ima na vsakem motorju senzor navora. Vidijo koliko moči proizvede kateri motor. Imajo vsa dejstva in zlahka bi našli nekakšno rešitev, da bi se ekipe izenačile,” je dejal šef Red Bulla.

53 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
53
0
Radi bi slišali tvoje mnenje, prosim napiši komentar!x
()
x