Horner: Ocon je lahko srečen, da ga je Max samo porinil

Avtor prispevka: , objavljeno 11. novembra 2018 .

Vodja moštva Red Bull Christain Horner brani svojega varovanca Maxa Verstappena potem, ko je ta po dirki porinil Ocona zaradi trčenja, ki ga je stalo zmage. Horner je incident po dirki komentiral z besedami:

“Mislim, da je bil Max precej miren. Stal ga je zmage. Danes je storil vse za to zmago. Če sem iskren lahko rečem, da ima Esteban srečo, da ga je Max samo porinil. Čustva so tu naredila svoje.”

“V krogu po dirki sem mu rekel naj se ima pod kontrolo, saj dirke ni izgubil po svoji napaki, kar jezi celotno moštvo. Vse smo storili prav, prehiteli Mercedes in Ferrari in na koncu izgubili dirko zaradi dirkača zaostalega za krog.”

Ocon se je z osemnajstega mesta prebijal naprej, nato pa nataknil nove supersoft pnevmatike s katerimi se je poizkušal vrniti v isti krog kot vodlni.

“Jasno je, da se dirkači zaostali za krog ne bi smeli dvobojevati z dirkačem, ki ga je prehitel. Kaj pa je Ocon pri tem sploh razmišljal. Je krog zadaj nima ritma Enostavno tu ni logike. So hitri na ravnini pa vseeno zakaj tekmuje z vodilnim.”

Verstappen je kljub trčenju lahko nadaljeval in se celo približal Hamiltonu, toda vodstva ni uspel več prevzeti. Dirkalnik je namreč utrpel poškodbe dna.

“Da je sploh lahko dohitel Lewisa z le polovico dna je neverjetno. Celotno dirko je izjemno odpeljal. Videli smo, da se je Hamitonu začela trgati sprednja pnevmatika, toda naš dirkalnik ni imel več hitrosti.”