Horner navdušen nad Albonovo predstavo

Avtor prispevka: , objavljeno 2. septembra 2019 .

Vodja moštva Red Bull Christian Horner je bil po včerajšnji dirki poln hvale na račun njihovega novega dirkača v moštvu Alexandra Albona. Kot je dejal je celotno moštvo presenetil z izredno zrelo vožnjo potem, ko se je s sedemnajstega štartnega mesta (zaradi kazni ob menjavi pogonske enote) prebil vse do končnega petega. Ob tem je navdušil tudi s številnimi neustrašnimi prehitevanji veliko bolj izkušenih konkurentov.

“Alex me je navduševal celoten dirkaški konec tedna s svojim pristopom, povratnimi informacijam ter hitrostjo. Na dirki pa je pokazal zelo zrelo predstavo. V prvem delu sicer nismo bili tako konkurenčni na trši različici pnevmatik kot kasneje na mehkejših. Kljub temu pa je tudi na začetku ni storil nobene napake, v drugem delu pa je izkoristil prednost mehkejših pnevmatik ter navdušil s številnimi prehitevanji.”

“Vsi vemo kako dober in zahteven tekmec je Daniel (Ricciardo) toda Alex ga je uspel prehiteti na zares impresiven način. Prav tako prehitevanje Sergia Pereza. To je zelo dober začetek njegovega novega poglavja v karieri. Samo želimo si lahko, da bi tako tudi nadaljeval.”

Horner je ob tem pohvalil tudi Pierra Gaslya ter njegovo predstavo skozi celoten dirkaški vikend.

“Govoril sem s Pierrom, ki se je zelo motiviran in odločen vrnil nazaj v moštvo Toro Rossa. Zaveda se, da njegove kariere še ni konec ter, da bodo zanj še priložnosti. To je tudi pravi način razmišljanja.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish