Horner: Mercedesovo lobiranje pri komisarjih je nesprejemljivo

Avtor prispevka: , objavljeno 19. julija 2021 .

Šef moštva Red Bull, Christian Horner meni, da je nesprejemljivo, da je šef nasprotnega moštva, Toto Wolff, med dirko za VN Velike Britanije odšel v pisarno komisarjev in tam osebno lobiral za ugoden razplet preiskave trčenja med Maxom Verstappnom in Lewisom Hamiltonom.

Horner je tudi sam odšel na osebni posvet h komisarjem, potem ko je slišal, da je tja odšel Wolff, po dirki pa je dejal: “Videl sem, da je Toto lobiral pri komisarjih, zato sem k njim šel tudi sam in se prepričal, da je primerno zastopan tudi naš pogled na trčenje, saj menim, da šefi ekip ne bi smeli na tak način pritiskati na sodnike. Ti bi morali biti zaprti stran od vseh, da ne bi nihče mogel vplivati na njihove odločitve.

Mislim, da je nesprejemljivo, da je odšel h komisarjem, zato sem to storil tudi sam saj sem želel, da bo njihovo razmišljanje uravnoteženo.”

Tako Horner, kot Wolff sta med dirko po radijski zvezi izmenjala kar nekaj sporočil z dirketorjem dirke, Michaelom Masijem, ki pa v osebnih obiskih komisarjev med dirko ne vidi težav. “To je del njihove službe. Vsak skrbi za svoje moštvo po svojih najboljšim močeh.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish