Horner: Mercedes nas je postavil v grozen položaj

Avtor prispevka: , objavljeno 9. maja 2021 .

Christian Horner je priznal, da so njegovo moštvo tekmeci pri Mercedesu postavili v grozen položaj, ko so jih taktično izigrali in na koncu dirke v Španiji zmagali.

Max Verstappen je dirko začel izjemno dobro in z drugega mesta prehitel Lewisa Hamiltona, ter povedel na dirki, a Britancu je moral priznati premoč, ko ga je ta po drugem postanku v boksih z manj obrabljenimi gumami dohitel v le nekaj krogih.

Šef moštva Red Bull Christian Horner je po dirki dejal, da bi težko med dirko storili kaj drugače in preprečili zmago Mercedesu. “Mislim da ne. Vse čestitke Mercedesu in Lewisu, saj so bili danes hitrejši,” je povedal. “Presenečen sem bil, da nas niso že prej prehiteli s postankom. Toda bili smo v težkem položaju, saj so dirkači za nami zaostajali kar precej. Lewis je lahko opravil “zastonj” postanek, kar so dobro vnovčili in to je pomenilo, da bi nas na stezi prehiteli, če bi pokrili njihov postanek. Ostali smo v težkem položaju, ko smo kot vodilni morali poizkusiti na stezi ostati do konca dirke. Vedeli smo, da nas bodo verjetno dohiteli, potem pa je edini povratni udarec, točka za najhitrejši krog.”

Horner pa je tolažbo našel v dobrem začetku dirke, čeprav je priznal, da bi se prehitevanje Hamiltona lahko za Maxa končalo katastrofalno. “Prvi ovinek je bil mega. Max je bil agresiven, napadel je brez preračunavanja. Dirkalnik je postavil popolno, zapeljal za Lewisa in ujel malce zavetrja, nato pa zaviral kasneje in z dirkalnikom oddrsel malce iz ovnika. K sreči je Lewis pravočasno odnehal, sicer bi oba končala v ograji.”

Šef ekipe pa je pojasnil tudi razlog za počasen, štiri sekunde dolg postanek Verstappna. “Max nas je presenetil s postankom, saj smo se šele pripravljali na menjavo gum, ko je že pripeljal v bokse, čeprav ga takrat še nismo poklicali. Hitra reakcija njegovega dirkalnega inženirja in mehanikov je to rešila z minimalno izgubo časa. Neverjetno dobro so rešili situacijo in menjavo opravili v štirih sekundah.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish