Horner: Mercedes je svojega stratega vrgel pod avtobus

Avtor prispevka: , objavljeno 4. julija 2018 .

Šef moštva Red Bull, Christian Horner je dejal, da je bilo po njegovem mnenju nepošteno s strani Mercedesa, da so svojega stratega Jamesa Vowlesa postavili v položaj, kjer je moral javno, preko radijske zveze priznati storjeno napako na VN Avstrije, samo zato, da je Lewis Hamilton ostal miren.

Vowles se je med dirko na Red Bull Ringu oglasil v pogovoru s Hamiltonom in priznal, da je bila njegova napaka, da štirikratnega prvaka niso poklicali na postanek med virtualnim varnostnim avtomobilom. Horner pa ne razume, zakaj so Vowlesa izpostavili na tak način. “Težko je vedeti, kako delujejo druge ekipe, toda mislim da moštvo mora skupaj zmagovati in skupaj prenašati poraze. Zato skoraj nikoli, ne pri uspehih, ne pri porazih, ne govorimo o posameznikih, saj bi jih s tem postavili pod nepošten drobnogled in pritisk. V našem moštvu velja, da smo odgovorni vsi, ne le en posameznik. Seveda, morajo člani moštva odgovarjati, toda s tem opravimo v pravem okolju, za zaprtimi vrati, ne pa v javnosti.”

Hornerju se zdi čudno tudi to, da je moral Vowles na tak način ukrepati, da je Hamiltonu povrnil motivacijo. “Nikoli nisem sodeloval z Lewisom in ne vem, kaj ga žene naprej in kaj ne, toda bizarno je, da se mora nekdo vreči pod avtobus, da motivira dirkača, da začne voziti hitreje in se s četrtega mesta prebije na prvo.”

Pri Red Bullu, tako pravi Horner, se to ne bi zgodilo, saj pravi, da bi v takšni situaciji on sam sprejel odgovornost za napake njegovih podrejenih članov moštva. “Sam ne delam tako. Moja vloga v moštvu je, da ščitim svoje sodelavce in jih predstavim v najboljši luči – v dobrem in slabem.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish