Horner: Max je imel srečo

Avtor prispevka: , objavljeno 9. maja 2022 .

Šef ekipe Red bull, Christian Horner meni, da je imel Max Verstappen v zaključku dirke za VN Miamija kar nekaj sreče, da tekmeci pri Ferrariju niso izkoristili varnostnega avtomobila za menjavo gum.

Nizozemec je dirko začel s tretjega mesta, za obema Ferrarijema, že takoj na začetku pa se je skozi prvi ovinek prebil mimo Carlosa Sainza, v osmem krogu pa še Charlesa Leclerca, nato pa si je nabral udobno prednost večjo od sedmih sekund. A ta je izhlapela, ko je na stezo zapeljal varnostni avtomobil, Verstappen pa je čutil močan pritisk Leclerca, ko se je dirka nadaljevala. Če bi Monačan na dirkalniku imel sveže gume, bi z vodilnim dirkačem zlahka opravil, tako pa se je moral na koncu zadovoljiti z drugim mestom.

Po mnenju Hornerja, so pri Ferrariju storili napako, oziroma so spregledali možnost, ki se jim je odprla, ko je direktor dirke virtualni varnostni avtomobil zamenjal s pravim, Verstappen pa je v tistem trenutku že odpeljal mimo uvoza v bokse. Ferrari bi lahko reagiral in Leclercu na dirkalnik namestil nove gume. “Po varnostnem avtomobilu smo imeli srečo, da se pri Ferrariju niso odločili za postanek, saj bi lahko uporabili mehke gume,” je pojasnil Horner. “Ko se je Charles približal v območje DRS, mu nismo mogli pobegniti. Max je bil pod velikim pritiskom. Zlahka bi storil kakšno napako, lahko bi mu blokiralo kolo, toda stroil ni nobene napake. Potreboval je pet ali šest krogov, da je Charlesu pobegnil iz dosega DRS, od tam pa je bilo precej lažje.”

Verstappen zdaj v točkovanju prvenstva za Leclercom zaostaja za le še 19 točk, zanj pa je bila to tretje zmaga letošnje sezone. Nizozemec je na dosedanjih petih dirkah dvakrat odstopil, na preostalih treh dirkah, pa je zmagal. “Zanesljivost dirkalnika je vedno vprašljiva, toda Max mora končati vse dirke,” je ob omenjeni statistiki dejal Horner, ki je pojasnil, da je Sergio Perez na dirki zaradi okvare senzorja izgubil okrog 30 konjskih moči.

“Prišlo je do napake na enem izmed senzorjev na motorju, a so fantje uspešno rešili težave. Checo je sicer izgubil okrog 30 konjskih moči, kar ga je stalo okrog pol sekunde na krog. Brez te težave bi dirko zlahka končal na drugem mestu. Dirkalnik sicer deluje dobro. Prihaja nekaj zanimivih dirk, v Imoli pa ste videli, kako hitro se lahko stvari obrnejo,” je dodal in povedal, da je dirkalnik na splošno še vedno nekoliko pretežak, a imajo pripravljenih še nekaj novosti in so sicer na dobri poti.

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish