Horner: Gasly bo potreboval čas

Avtor prispevka: , objavljeno 31. januarja 2019 .
Vodja moštva Red Bull Christian Horner meni, da bo Pierre Gasly potreboval nekaj časa preden bo lahko povsem konkurenčen najboljših, saj je do prestopa v moštvo prišel prej kot pa so to sprva načrtovali.
Gasly bo pri Red Bullu zamenjal Daniela Ricciarda, ki se je po koncu sezone preselil k Renaultu. Čeprav so pri avstrijskem moštvu že dokazali, da so lahko zelo neusmiljeni do dirkača, ki ne dosega pričakovanj bo imel Gasly v tem primeru vendarle nekoliko več manevrskega prostora.

“Mislim, da je Pierre zelo hiter dirkač, sedaj je na nas, da mu pustimo nekaj časa v katerem se bo privadil na moštvo in bil konkurenčen najboljšim,” je za Motosport povedal Horner.

“Do njegovega prestopa v Red Bull je prišlo hitreje kot smo sprva načrtovali tako, da bo Max Verstappen prevzel vlogo vodilnega, izkušenejšega dirkača. Pierre bo imel tako ob sebi izjemno konkurenčega nasprotnika.”

Horner se zaveda, da bo Gasly poizkušal premagovati svojega moštvenega kolega kar pa še zdaleč ne bo enostavno. Se pa Francoz zaveda kaj mora storiti.

“To zagotovo ne bo enostavna naloga. Sam ve, kaj moštvo pričakuje od njega. Za moštvo bo ta situacija veliko lažja, kot smo jih bili vajeni v preteklih sezonah. Saj imamo sedaj dva različno izkušena dirkača z različnimi pričakovanji.”

Se pa je Horner dotaknil tudi Maxa Verstappena za katerega je prepričan, da lahko po zelo dobrem zaključku lanske sezone sedaj takšne predstave pokaže na vsaki dirki v letošnji sezoni.
“Ob koncu lanske sezone je prikazal zelo zrelo vožnjo. Res je, da je še zelo mlad in predvsem na začetku lanske sezone je storil kar nekaj napak. Toda videli smo, da so tudo bolj izkušeni dirkači delali napake.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish