Horner: Formulo je treba voziti na polno!

Avtor prispevka: , objavljeno 10. junija 2015 .

Šef moštva Red Bull, Christian Horner je po dolgočasni dirki za VN Kanade pozval k spremembam, ki bodo privedle do tega, da bodo dirkači lahko, oziroma da bodo morali, zopet voziti na polno. Dirko v Montrealu so zaznamovali radijski pogovori v katerih so inženirji svoje dirkače pozivali k varčevanju z gorivom in zavorami. Nico Rosberg je naprimer zmanjševal zaostanek za vodilnim Lewisom Hamiltonom, a so v moštvu Mercedes njegov nalet ustavili, češ da mora Nemec paziti na pregrete zavore. Podobno zgodbo pa smo videli tudi na večini prejšnjih dirk, kjer ekipe močno varčujejo tudi z motorji, saj ekipe v sezoni ne smejo uporabiti več kot štirih motorjev.

“Vsi, ki so dirko gledali doma, so bili razočarani,” je dejal Horner. “Vsak gledalec hoče videti dirkače, ki vozijo na polno in se med sabo pomerijo na sami meji,” je dodal.

Dirka je bila še toliko bolj “prazna” ker na stezo tokrat ni zapeljal varnostni avto, ki bi izničil zaostanke med dirkači in premešal taktike. Prav slednje so bile zelo monotone, saj so pretrde Pirellijeve gume dirkačem omogočile odpeljati dirko z le enim, postankom, ki je sicer obvezen, saj morajo dirkači na dirki uporabiti obe zmesi, ki jih imajo na voljo.

“Dirke z enim postankom niso dobre za formulo ena,” je prepričan Horner. “Pomembno je, da dirkači gume menjajo vsaj dvakrat ali trikrat. Te gume so preveč konzervativne. Športu pa škodi tudi varčevanje z gorivom. Dirke bi morale biti sestavljene iz samih kvalifikacijskih krogov, brez ukazov o varčevanju z gorivom. ”

Red Bullov šef pa ima tudi predlog, kako doseči bolj zanimive dirke. “Dirke bi morali skrajšati za naprimer pet krogov, ali pa dirkačem dati več goriva. Voziti morajo na polno, od štarta do cilja,” je povedal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

51 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje