Horner: Bojim se, da bomo zaključili že v prvem zavoju

Avtor prispevka: , objavljeno 28. oktobra 2018 .

Vodja moštva Red Bull Christian Horner je dejal, da si želi, da bosta njihova dirkača na štartu dirke pamentno zaprla prostor ter tako onemogočila morebitna prehitevanja dirkačev Ferrarija in Mercedesa. Boji pa se, da se bosta raje kot z ostalimi obremenjevala drug z drugim ter tako tvegala morebitno trčenje v prvem zavoju. Čeprav sta bila dirkača Red Bulla prepričljivo najhitrejša celoten dirkaški vikend, se v moštvu zavedajo primankljaja v moči Renaultovega motorja, ki bi jim lahko na štartu dirke povzročil težave. Včeraj pa sta oba njihova dirkalnika končala v prvi štartni vrsti prvič v hibridni dobi.

Prav zato Horner poziva svoja dirkača naj na začetku dirke sodelujeta, ter tako preprečita morebitne napade Lewisa Hamiltona in Sebastiana Vettela, ki bosta dirko začela tik za njima. Na vprašanje, kaj bo pred dirko povedal svojima dirkačema je Horner odgovoril:

“Naj vozita sinhrono in čim širše do prvega zavoja ter tako preprečita napade Ferrarija in Mercedesa. Videli smo na Japonskem, ko je bil Sebastian za Maxom in v Austinu za Danielom kako je Ferrari hiter na ravnini, prav tako Lewis z Mercedesom. Bolj morata biti osredotočena na to, kaj bodo počeli dirkači v ozadju, kot drug na drugega. To se bomo podrobno dogovorili pred dirko.”

Horner zagovarja takšen varen pristop njihovih dirkačev do prvega zavoja, saj je prepričan, da se bo dirka odločala kasneje.

“Imata dovoljenje, da lahko prosto dirkata, toda vse to lahko počneta dokler ne počneta neumnosti. Dirka se ne bo odločala v prvem zavoja, pomembo bo čim bolj paziti na pnevmatike. Te se zelo hitro uničijo. Moramo zagotoviti strategijo, ki nam bo omogočala ostati pred Ferrarijema in Mercedesoma. Ne želim, da dirkača zapravita takšno zlato priložnost, če bi se osredotočala le na premaganje drug drugega. Oba si zelo želita zmage in to je nevarno. Sta del iste ekipe in to se morata zavedati.”