Horner bi Hamiltonu kmalu zaigral na violino

Avtor prispevka: , objavljeno 27. avgusta 2018 .

Pritožbe Lewisa Hamiltona, da ima Ferrari zdaj močnejši pogonski agregat od Mercedesa, niso naletele na sočutje pri šefu moštva Red Bull, Christianu Hornerju. Hamilton je vse od uvedbe novih hibridnih V6 motorjev v sezoni 2014, užival veliko prednost, ki mu jo je nudil Mercedesov pogonski sklop, ki je bil v karavani formule ena preprosto nepremagljiv. Prednost nemškega moštva je v zadnjih dveh letih praktično povsem skopnela in v Maranellu upajo, da bodo prednost iz Spaja prenesli tudi v Monzo, svojo domačo dirko.

Red Bull pa se, povsem nasportno od Mercedesa, od sezone 2014 naprej ubada s pomanjkanjem moči Renaultovega motorja, kar je privedlo celo do konca sodelovanja med partnerjema, ki sta bila nepremagljiva v zadnjih štirih sezonah pred prihodom novih šestvaljnikov.

Red Bull bo tako prihodnjo sezono uporabljal Hondine pogonske agregate, po dirki v Belgiji, kjer je Pierre Gasly v Red Bullovem B-moštvu Toro Rosso, ki že uporablja Hondine motorje, osvojil deveto mesto, pa je Horner dejal, da bodo morali Japonci vseeno narediti velik korak naprej. “Morajo napredovati,” je dejal. “Kot vidite imata Ferrari in Mercedes veliko prednost. Ko sem poslušal Lewisovo stokanje glede Ferrarija, sem skoraj zaigral na violino. Če Hondi še letos uspe zmanjšati zaostanek, bodo redno osvajali točke. Pierre je navdušen nad njimi in vidi se, da napredujejo,” je še dodal Horner.

Hamiltonova izjava, katero je kasneje sicer poskušal omiliti, pa je nasmejala tudi direktorja dirk, Charlija Whitinga, ki je Britancu položil na dušo, naj se raje z Mercedesom osredotočijo na izboljšanje svojega motorja, namesto, da razmišljajo o tem, kaj je Ferrari storil s svojim.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish