Horner: Alonso bi v ekipi naredil kaos

Avtor prispevka: , objavljeno 13. avgusta 2018 .

Vodja moštva Red Bull Christian Horner je v nedavnem intervjuju pojasnil zakaj Fernando Alonso ni eden izmed kandidatov za prosto mesto v ekipi, ki bo nastalo po odhodu Daniela Ricciarda. Avstralec, ki je član Red Bulla od leta 2014 je prejšnji teden presenetil z novico, da bo v naslednji sezoni nastopal za moštvo Renault. S tem je pustil prosto mesto v eni najboljših ekip Formule 1 v tem trenutku. To pa je odprlo številne govorice, da bi Red Bull lahko mesto ponudil dvakratnemu svetovnemu prvaku Fernandu Alonsu. Tpda teg govoriceje nedavno Horner zavrnil in ob tem dejal, da bo Red Bull prenost dajal dirkačem svoje dirkaške šole. Ob tem je še dodal, da Španec v svojih ekipah večkrat povzroči nemir.
“Zelo spoštujem Fernanda, je fantastičen dirkač, toda zelo težko ga boste videli v našem moštvu. Večkrat smo že videli, da v svojih ekipah povzroči kaos. Mislim, da to ne bi bila najbolj zdrava odločitev za naše moštvo, da se nam pridružil.”

“Eden izmed naših ciljev je, da investiramo v mlade dirkače, raje kot pa v nekoga, ki je pri koncu svoje.”
Najresnejša kandidata za sedež ob Maxu Verstappenu sta Pierre Gasly, ki nastopa za Toro Rosso in Carlos Saniz, ki je trenutno v moštvu Renault nastopa kot posojen dirkač Red Bulla.
“Imamo srečo, da imamo pogodbe podpisane s številnimi talentiranimi dirkači. Morali bomo dobro premisliti. Naš dirkalnik je zelo atraktiven za ostale dirkače zato ponudb zagotovo ne bo manjkalo.”
“Pregeldali bomo različne možnosti. Za nas bi bilo najbolje, da investiramo v naše mlade dirkače. To se je v preteklosti izkazalo kot zelo dobra izbira. Vettel, Verstappen, Ricciardo, Sainz, Gasly so produkti našega dirkaškega programa.”
“Tako Sainz kot Gasly sta zelo hitra dirkača zato moramo dobro premisliti. Oba imata podpisano pogodbo do poletja ali še dlje. Pregledali bomo različne možnosti in storili vse, da izberemo najboljšo možno za naše moštvo.”