Hondini elektroniki še vedno manjka “nekaj”

Avtor prispevka: , objavljeno 16. februarja 2017 .

Marc Marquez je včeraj sicer zabeležil najhitrejši čas dneva, vendar dirkač Honde pravi, da se na RC213V še vedno ne počuti povsem domače, saj tehnikom v moštvu za zdaj še ni povsem uspelo združiti standardno elektroniko in pogonski agregat.

“Še vedno nam nekaj manjka na področju elektronike,” je pojasnil Španec, ki je bil ves dan okrog pol sekunde hitrejši od tekmecev, le Valentino Rossi se mu je uspel približati v zadnjih minutah dneva, ko je uporabil nove gume.

“Pogonski agregat in elektronika ne delujeta skladno, kar je težko razumeti. Gre za povezavo s plinom, agregatom ter zadnjim kolesom. Morda sem se navadil na agregat s katerim smo vozili nekaj let, ta pa je drugačen in zahteva malce drugačen slog vožnje, a še vedno se močno trudimo, da bi uspeli razumeti naše težave,” je povedal aktualni svetovni prvak, ki je dejal tudi, da ga še vedno skrbijo Hondine težave s pospeševanjem iz zavojev, katere hitra in tekoča postavitev steze Phillip Island ne izrazi na času kroga.

“Na tej stezi ena naših slabosti, to je pospeševanje, ni vidna,” je povedal Marquez. “Že lani smo bili tu hitri, tako kot letos. Toda še vedno nisem zadovoljen z motociklom. Je pa dobro, da imamo enake težave v vseh ovinkih, saj bi jih precej težje reševali, če bi imeli v vsakem zavoju drugačno težavo,” je bil pozitiven Španec. “Za zdaj moram ostati potrpežljiv, saj je veliko delov na motociklu novih in za njihovo razumevanje je potreben čas. Prav zato želim čimveč voziti in zbrati veliko podatkov. Najpomembneje je, da bom lahko v Katarju vozil na polno,” je še dodal.