Hondini dirkači z nastavitvami tvegajo padec

Avtor prispevka: , objavljeno 24. septembra 2016 .

Cal Crutchlow, dirkač moštva LCR Honda je opozoril, da kateri koli dirkač na Hondinem motociklu lahko jutri na VN Aragonije brez opozorila pade, saj karakteristika steze zahteva tvegane nastavitve prednjega dela motociklov japonskega proizvajalca. Britanec je padel na kvalifikacijah, čeprav se mu je obetala visoka uvrstitev, enako pa se je pripetilo tudi Daniju Pedrosi, ki se je s svojim moštvenim kolegom Marcom Marquezom boril za najboljši štartni položaj. Slednji je osvojil rekordni 64. najboljši štartni položaj, je pa padel na dopoldanskem prostem treningu. “Neumna napaka,” je razlog za svoj padec poiskal Crutchlow. “Kot vedno, moramo zavirati na meji, zato mi je blokiralo prednje kolo in sem padel. To se je zgodilo tudi Marcu in Daniju. Takšen je pač trenutni položaj Honde,” je pojasnil Britanec. “Na splošno gledano smo bil hiter, sem pa res razočaran, saj sem zapravil lepo priložnost – lahko uvrstitev v prvo štartno vrsto.

Vedno v drugem hitrem krogu peljem bolje, kot v prvem. Prvega sem tokrat prekinil in se pripravil, da še bolje odpeljem drugega, a sem padel v prvem ovinku. Šlo je za mojo napako, zato mi je žal za ekipo. Takšno je življenje, ko voziš Hondo. Poglejte, koliko krat je letos že padel Dani. Toda jutri bomo poskušali od sebe dati čim več. Imamo hitrost, toda Marquez je povsem v svojem razredu,” je še povedal Crutchlow.

Za Marquezom je torej sanjski razplet kvalifikacij, edina skrb, ki jo ima Španec pred jutrišnjo dirko, pa so napovedane nižje temperature. “Danes sem imel zelo dober občutek,” je povedal Marc. “To je ena izmed dirk v sezoni, na kateri se počutim najboljše. Bilo je vroče, zato sem lahko izkoristil trdo prednjo gumo, ki je zame vedno dobra izbira. Jutri nas čaka hladnejše vreme, toda z današnjim dnem sem zadovoljen. Imel sem hitrost in imel sem dober ritem, kar je najpomembneje,” je še povedal Španec.

Foto: Honda