Hondine izboljšave se na testiranjih niso obnesle

Avtor prispevka: , objavljeno 7. junija 2016 .

Na testiranju po dirki v Barceloni so pri Hondi preizkusili vrsto novosti, vse od predelanega okvirja, do novega izpuha in številnih različnih  nastavitev elektronike, toda Marc Marquez je prvi dan testiranj končal na osmem mestu in na koncu priznal, da se nobena izmed preizkušenih novosti ni obnesla.

“Veliko raje bi to stezo zapustil z nečim, kar bi nam pomagalo, toda tudi tako so dirke, ki nam niso ustrezale, zdaj za nami,” je dejal Marquez.

“Od novosti sem pričakoval veliko in komaj sem čakal, da jih preizkusim saj smo jih imeli pripravljenih kar nekaj. Toda novosti ne delujejo vedno. Lani smo bili bolj produktivni. Tokrat pa smo le zbrali podatke o šasiji, ki jo imamo. Na žalost je bil izboljšan okvir točno nasprotje od tega, kar ustreza mojemu slogu vožnje,” je še pojasnil Marquez.

Dani Pedrosa je takšen okvir uporabil na dirki, kjer je zabeležil najboljši letošnji rezultat. Dirko je končal na tretjem mestu, testni ponedeljek pa je končal z desetim časom. Čeprav časom ni pripisal večje teže, se je glede uspešnosti testiranj pridružil mnenju moštvenega kolega. “Nismo lovili hitrega kroga, niti nismo vozili daljših nizov krogov,” je povedal. “Delali smo na voznosti motocikla in elektroniki, vendar se niso uspeli izboljšati,” je še dodal.

Foto: Honda