Honda zanika težave z okrevanjem Marqueza, ki naj bi potreboval tretjo operacijo

Honda zanika težave z okrevanjem MArca Marqueza
Avtor prispevka: , objavljeno 21. oktobra 2020 .

Honda je zanikala govorice, da naj bi Marc Marquez pri svojem okrevanju na naletel na nove težave, ter da potrebuje še tretjo operacijo roke, zaradi česar letos sploh ne bo dirkal. Govorice je objavil španski Mundo Deportivo, svoje izjave pa so med drugim utemeljili z razlago, da Marquez v videu, kjer slavi drugo mesto brata Alexa na VN Aragonije, ki ga je objavil na svojih socialnih omrežjih, precej manj uporablja desno roko.

Govorice so pri Hondi takoj utišali: “Želimo potrditi, da okrevanje Marca Marqueza poteka po načrtih, čeprav gre za dolg in naporen postopek. Ni nobenega razloga za skrb.”

Dodatno protiutež je izjavi dodal tudi Marc sam, ki je nedavno objavil fotografijo treninga z utežmi, je pa Honda potrdila, da aktualnega svetovnega prvaka še ne bomo videli na drugi dirki v Aragoniji. Njegov cilj naj bi bila vrnitev na VN Evrope, prvi dirki v Valenciji, ki bo na sporedu 8. novembra, čez dobra dva tedna.

V skladu s tem je Honda napovedala le, da bo testni in rezervni dirkač Stefan Bradl Španca nadomeščal na drugi dirki v Aragoniji.

Foto: Twitter/marcmarquez93

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish