Honda za zdaj dosegla zadržanje izvršitve kazni Marquezu

Avtor prispevka: , objavljeno 14. aprila 2023 .

Sodišče za pritožbe FIM je izdalo začasno zadržanje izvršitve kazni, ki je bila naložena Marcu Marquezu zaradi trčenja z Miguelom Oliveiro na dirki MotoGP za VN Portugalske.

Marquez je v tretjem krogu dirke trčil z voznikom RNF Aprilia Oliveiro. FIM sodniki so Marquezu izrekli dvojno kazen dolgega kroga za v naslednjo dirko, VN Argentine, vendar je bila kasneje spremenjena, da se kazni prenesejo na naslednjo dirko, na kateri bo Marquez prisoten, ker je zaradi poškodbe napovedal odsotnost v Argentini in Austinu.

Honda je menila, da to krši pravila in je vložila pritožbo pri sodnikih, ki jo zdaj obravnava Sodišče za pritožbe FIM. V četrtek je Sodišče za pritožbe FIM, sestavljeno iz gospoda Sakarija Vuorensola (predsednika), gospoda Roberta Hofstetterja in gospoda Mareka Maleckega, izdalo začasno zadržanje izvršitve kazni po tem, ko je slišalo obe strani. V bistvu je izvrševanje kazni preloženo do končne odločitve sodišča. To pomeni, da Marquezu ne bo treba služiti dvojne dolge kazni, če se vrne na dirko za VN Španije konec meseca in odločitev sodišča še ni bila sprejeta.

Če sodišče odloči proti Hondi, bo kazen izvedena na naslednji dirki po odločitvi, če ji ugodi, pa bo zavržena. Začasno zadržanje izvršitve je zahtevala Honda, ker meni, da je predložila dokaze, ki “kažejo na razumen možnost uspeha pritožbe”. Honda je trdila, da je to začasno zadržanje izvršitve “koristno in nepogrešljivo za zaščito pravic voznika [Marqueza] pred nepopravljivo škodo v svetovnem prvenstvu MotoGP 2023 in končno, da interesi voznika glede nepopravljive škode prevladajo nad interesi primera FIM”. Rezultat je, da je Sodišče za pritožbe FIM menilo, da je začasno zadržanje izvršitve potrebno za temeljito preučitev različnih pritožbenih navedb, ki jih je predložila Honda.

Povzetek dokumenta FIM pravi: “Izvajanje obvestila komisarjev FIM MotoGP z dne 28. marca 2023, povezanega z izrečeno sankcijo gospodu Marcu Marquezu v zvezi s prejšnjim obvestilom o sankciji istega FIM MotoGP panela komisarjev z dne 26. marca 2023, se naroči, da ostane v veljavi, dokler pritožba gospoda Marca Marqueza in moštva HRC – Repsol Honda Team ni dokončno rešena.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj