Honda: Za odstop Red Bullov kriva elektronika

Avtor prispevka: , objavljeno 5. julija 2020 .

Prve ugotovitve Honde kažejo, da je moštvu Red Bull Racing prvo dirko letošnje sezone pokvarila elektronika. Max Verstappen je vozil na drugem mestu za Valtterijem Bottasom, ki je naposled zmagal, ko ga je že pred prvo menjavo pnevmatik ustavila tehnična okvara.

Nizozemec je dirko začel na srednje trdih gumah in bi se s spremenjeno taktiko verjetno lahko boril za zmago, a je njegov RB16 upočasnil in ga v zadnjih izdihljajih pripeljal do garaž, kjer je tudi končal dirko.

Njegov moštveni kolega Alex Albon se je proti koncu dirke prav tako boril za najvišja mesta, ko se je po taktično tvegani potezi med varnostnim avtomobilom znašel za vodilnima Mercedesoma na hitrejših – mehkih gumah. Albon je sicer trčil s Hamiltonom, a se je pri prebijanju iz ozadja moral predčasno ustaviti ob stezi. “Prva dirka sezone je za nas prinesla tri odstope, kar nas je močno razočaralo,” je povedal Hondin tehnični direktor, Toyoharu Tanabe. “Edina svetla točka te dirke je bil Pierre Gasly, ki je z Alpho Tauri osvojil nekaj točk. Verstappnu je z Aston Martin Red Bullom kazalo dobro, dokler ni moral odstopiti zaradi težave z elektroniko.

Albon je imel smolo, saj je v zadnjih krogih ostal brez drugega mesta, a se je še vedno boril za točke, dokler ni moral tudi on odstopiti. Tudi pri njemu sumimo na težavo z elektroniko motorne enote. Obe okvari trenutno preučujemo, ker pa bomo ostali tukaj, saj bo druga dirka sezone prihodnji konec tedna, imamo na voljo le omejen čas, da najdemo vzrok ter preprečimo ponovitev okvar v drugi dirki.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish