Honda v Bahrainu z novimi deli

Avtor prispevka: , objavljeno 4. aprila 2018 .

Dirkača Toro Rossa Brendon Hartley in Pierre Gasly bosta v Bahrainu uporabljala nove izboljšane turbo polnilnike, potem ko je že na prvi dirki Gasleyu odpovedal Hondin motor.
Sodelovanje Honde in Toro Rossa se je začelo zelo obetajoče, potem ko se je Hondin motor na testiranjih pokazal kot zelo zanesljiv. Toda že na prvi pravi preizkušnji je odpovedal. Tehnični direktor Honde v Formuli 1 Toyoharu Tanabe je dejal, da je bil motor v dirkalniku Pierra Gaslya poškodovan zaradi težav s turbo polnilnikom. Honda je pred tem dirkaškim vikendom izboljšala turbo polnilnik, da bi se s tem izognili dogodkom iz Avstralije. Ta bo nameščen v oba dirkalnika, tudi Hartleyevega, čeprav le ta ni bil poškodovan. To sezono lahko dirkači uporabijo samo tri turbo komponente, če jih bodo uporabili več bodo dobili kazni štartnih mest. To pomeni, da če Hondi ne uspe ohraniti prejšnjih komponent bo imel Gasly letos na voljo samo še en komplet novih komponent za preostalih 20 dirk. V podobni situaciji je tudi njegov moštveni kolega Hartley.
Tanabe je dejal:

“Zamenjava komponent že po prvi dirki je zagotovo težka odločitev in ni idealna, še posebej zaradi majhnega števila komponent, ki jih lahko uporabimo.”

“Kljub temu mislimo, da je to prava pot za prihodnost tega športa, zato bomo nadaljevali naš razvoj in tako poizkušali zagotoviti, da se podobne težave ne ponovijo. Čeprav dirkališče v Bahrainu ni najbolj prijazno pogonskim enotam upamo, da so slabi trenutki že za nami, saj smo zelo osredotočeni na naslednje dirke.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish