Honda se brani pred očitki iz Ducatija

Avtor prispevka: , objavljeno 10. julija 2019 .

Šef tovarniškega MotoGP moštva Honde, Alberto Puig zavrača očitke Ducatija, da japonski proizvajalec motocikel izdeluje zgolj za Marca Marqueza. Marquez je v šestih sezonah v razredu MotoGP s Hondo osvojil pet naslovov svetovnega prvaka, letos pa je na dobri poti k šestemu. Toda razen aktualnega svetovnega prvaka na stopničkah letos nismo videli nobenega Hondinega dirkača, če izvzamemo Cala Crutchlowa, ki je dvakrat dirko končal na tretjem mestu.

Ducatijev športni šef Paolo Ciabatti je dejal, da se njegovo moštvo bori zgolj proti Marquezu: “Honda je motocikel izdelala za Marqueza, toda za njim dirke konča Yamaha ali Ducati, nikdar druga Honda. Torej se borimo zgolj proti Marquezu.”

Toda Puig je udaril nazaj in izpostavil nesorazmerje med Ducatijevimi vložki v MotoGP in doseženimi rezultati. “Ciabatti naj pogleda, koliko dirk v 500-kubičnem razredu in MotoGP je zmagala Honda, ter koliko naslovov smo osvojili. Naj preuči zgodovino in potem bo morda imel drugačno mnenje. V oči bode, da je Ducati po vsem trudu, ki ga vlaga, osvojil le en sam naslov svetovnega prvaka s Caseyem Stonerjem. Trud, ki ga Ducati vlaga in njihovi rezultati niso sorazmerni.

Marquez zmaguje z našim motorjem, tako kot so pred njim zmagovali Stoner, Mick Doohan, Freddie Spencer, Eddie Lawson, Alex Criville, Nicky Hayden ter Valentino Rossi. Honda ima veliko svetovnih prvakov. Ducati pa le enega, pa še tega v posebnih okoliščinah,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish