Honda se bo pritožila, RNF hoče strožjo kazen za Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 29. marca 2023 .

Moštvo RNF Aprilia je komisarje zveze FIM pozvala k strožjim ukrepom zoper nepremišljene poteze, kakršna je po njihovem mnenju bila poteza Španca Marca Marqueza, ki je na VN Portugalske trčil v njihovega dirkača Miguela Oliveiro.

Oliveira v trku ni utrpel zlomov, a bo vseeno izpustil dirko za VN Argentine, prav tako pa na dirkališču Termas de Rio Hondo ne bo nastopil Marquez, ki si je v nesreči zlomil palec desne roke. Komisarji so dirkaču Honde izdali kazen dveh podaljšanih krogov za naslednjo dirko, sprva za dirko v Argentini, kasneje pa so podali dodatno obrazložitev, da se kazen prenese ne naslednjo dirko na kateri bo nastopil.

Odločitvi komisarjev je sledila izjava za javnost iz tabora RNF Aprilie, kjer so vodstvo prvenstva pozvali k strožjim ukrepom v takšnih incidentih, ki bodo služili kot primer za nižje razrede Moto2 in Moto3.

Na drugi strani pa so v ekipi Repsol Honda podali pritožbo na izrečeno kazen, oziroma natančneje, na dejstvo, da so izrečen ukrep kazni na dirki v Argentini, spremenili dva dni po izreku, kar po mnenju ekipe “ni v skladu s trenutnimi pravili.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj