Honda Red Bullu pripravila “party mode”

Avtor prispevka: , objavljeno 8. januarja 2019 .

Moštvo Red Bull bo v letošnji sezoni, ko bodo njihova dirkalnika poganjali Hondini agregati, uživalo prednost tako imenovanega “party” načina delovanja motorja, ki za kratek čas omogoči večjo moč, s tem pa tudi boljše čase kroga.

Mercedes je bil pionir na tem področju, ko je svojima dirkačema na kvalifikacijah olajšal delo, kmalu pa je dodatni, kvalifikacijski načrt delovanja motorja izdelal tudi Ferrari.

Renault, dosedanji partner moštva Red Bull, tega načina delovanja svojim pogonskim enotam ni omogočal, zato so v moštvu iz Milton Keynesa že potiho optimistični.

“Zaradi prvih podatkov smo optimistični,” je povedal Helmut Marko. “Prvič bomo lahko slavili v ‘party modu’. Hondin motor je že rahlo v prednosti pred Renaultovim. Po naših podatkih bomo nekje blizu Mercedesa in Ferrarija. Seveda tudi oni ne spijo, a so že na tako visokem nivoju, da le težko naredijo velik korak naprej. Tudi če bomo 10 ali 15 kilovatov za njimi, to ne bo nič drugače, kot ko smo zmagovali z Renaultovimi osemvaljniki.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish