Honda “presenečena” nad izboljšavami Mercedesovih motorjev

Avtor prispevka: , objavljeno 10. julija 2020 .

Se kuha nova afera z motorji? Hondo zanima, kako je Mercedes lahko svoje motorje izboljšal med obveznim mirovanjem tovarn.

FIA je pred začetkom letošnje sezone, zaradi omejitev gibanja po svetu in državah samih, obvezno obdobje mirovanja, ki je ponavadi na sporedu poleti, prestavila na obdobje med aprilom in junijem. Tovarne so zaprla tako moštva, kot tudi proizvajalci motorjev, oziroma tako vsaj naj bi bilo. “Med premorom smo se proizvajalci motorjev strinjali z zvezo FIA, da tudi sami zapremo tovarne,” je pojasnil Masaši Jamamoto, direktor Hondinega F1 oddelka. “Zato smo tudi mi zaprli našo tovarno in s tem ustavili razvoj, kar je nekoliko spremenilo naše načrte razvoja. Morali smo se prilagoditi, saj je FIA zaradi krize s korona virusom prepovedala razvoj pogonskih agregatov med sezono, tako da bodo naši motorji vso sezono takšni, kot so bili na prvi dirki v Avstriji.”

Honda je načrtovala vrsto izboljšav skozi sezono, zaradi spremenjenih načrtov pa so vse posodobitve poskušali uporabiti že na dirki prejšnji teden. Na stezi so po besedah Jamamota videli pričakovane rezultate, odstopanja pa so opazili pri tekmecih. “Na treningih smo videli, kar smo pričakovali po testiranjih na testni mizi, toda naš glavni tekmec Mercedes je naredil nepričakovan korak naprej. Še posebej nas je presenetil njihov napredek na kvalifikacijah, a kljub temu mislimo, da smo jim lahko na dirkah konkurenčni.”

Oba dirkača moštva Red Bull sta odstopila zaradi težav na pogonskih enotah, a bosta tako Max Verstappen, kot Alex Albon lahko uporabila iste pogonske enote. “Max in Alex sta imela različni težavi, toda ta konec tedna lahko uporabimo iste agregate, saj smo po preiskavi poskrbeli, da se napaki ne bosta ponovili. Šlo je za težavo z električno napeljavo na obeh dirkalnikih, zato smo pregledali vse kable in sam pogonski sklop.

Še naprej bomo delali na večji zanesljivosti, če bo to potrebno, toda ker pogonskih enot ne smemo več razvijati, smo se že posvetili motorjem za prihodnjo sezono,” je še dodal Jamamoto.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj