Honda predstavila novo-staro barvno shemo in Lorenza

Avtor prispevka: , objavljeno 23. januarja 2019 .

V Madridu je pred nekaj trenutki moštvo Honda predstavilo svojo letošnjo barvno shemo, na lanskoletnem motociklu. Na prvi pogled ostaja poslikava v veliki meri enaka, kot lani, torej v barvah glavnega sponzorja moštva, Repsol. Oranžno rdeče bela kombinacija je zaznamovala Hondine motocikle vse od leta 1995 in letos slavi 25 letnico, sponzorska pogodba pa poteče ob koncu sezone 2020.

Največja predstavljena novost je bila torej tokrat trikratni svetovni prvak Jorge Lorenzo, ki bo letos na Hondi dirkal namesto Danija Pedrose.

Lorenzo je v ponedeljek prestal operacijo levega zapestja, letos pa bo prvič dirkal na Hondinem motociklu. V drugi garaži mu bo družbo delal Marc Marquez.

“Marca nam ni potrebno posebej predstavljati, saj njegovi dosežki govorijo zase,” je dejal direktor HRC, Testuhiro Kuwata. “Jorgeju pa želimo dobrodošlico v moštvu. S tem, ko je sprejel ta izziv, je dokazal, da je pravi prvak. Naša dolžnost je, da jima ponudimo najboljše in prepričani smo, da je za to nalogo najboljša kombinacija Repsola in Honde.

V dobrem duhu, z visoko motivacijo, poskušajmo še naprej postavljati mejnike v razredu MotoGP.”

Tako na motociklih, kot na zaščitni opermi obeh dirkačev so tudi letos vidni logotipi Red Bulla, medtem ko se je Lorenzo ob prihodu k Hondi moral raziti s svojima osebnima sponzorjema, prav tako proizvajalcema energijskih pijač, Monster in Rockstar.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish